Kup RS-Rudar Prijedor danas gostuje Vučijaku

Novo takmičenje u Kupu Republike Srpske, što se završnice tiče, danas na stadionu u Rudanci otvaraju Vučijak iz Majevca i Rudar Prijedor. Biće to sudar drugoligaša Republike Srpske i premijerligaša BiH, a susret se igra u Rudanci zato što domaćin nema adekvatne uslove za organizovanje takmičarskih utakmica u Majevcu.

Prijedorčani će na ovu utakmicu putovati u kombinovanom sastavu, ali to ne znači da „rudari“ potcjenjuju Kup Republike Srpšske već naprotiv…

– Kup Republike Srpske je interesantan za nas iz više razloga, a najveći motiv je činjenica da nikada do sada naš klub nije osvojio ovaj pehar. Imaćemo priliku da pružimo šansu igračima koji su do sada imali manju minutažu u prvenstvenim duelima.

Biće to prilika za pojedince da se izbore za svoj status i mjesto u startnoj postavi protiv Travnika. Imamo dva ravnopravna tima koja ćemo kombinovati u naredne četiri utakmice koje igramo po sistemu subota-srijeda – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.

Meč u Svodni na otvaranju stadiona pokazao je da Prijedorčani zaista imaju širok dijapazon igračkog kadra i bez obzira za koju se varijantu trener Stojnić odluči „zeleno-crni“ će danas biti favoriti protiv Vučijaka.

– Kup takmičenje je uvijek puno iznenađenja. Nećemo dozvoliti bilo kakav kiks, odgovorno i maksimalno oprezno i ozbiljno ulazimo u utakmicu protiv Vučijaka. Kup Srpske za nas ima značaja u takmičarskoj sezoni kada Rudar Prijedor proslavlja 85. rođendan.

Imamo dovoljno prostora za kombinatoriku i sklapanje mozaika u dobitnu varijantu. Očekujem od igrača koji istrče na teren u Rudanci da daju maksimum i da ostvarimo prolazak u osminu finala masovnijeg takmičenja naše Republike – dodao je Stojnić.

U defanzivnom redu „rudara“ prvi put u takmičarskoj utakmici poslije oporavka od povrede trebalo bi da zaigra štoper Tomislav Puljić. On će donijeti dodatnu sigurnost pred golom na kojem će, po svemu sudeći, stajati Boriša Bodiroga.

– Koliko znam da Rudar Prijedor nikada nije bio pobjednik Kupa Republike Srpske i bilo bi zaista sjajno da ova generacija igrača konačno osvoji pehar namijenjen pobjedniku ovog takmičenja. Ukoliko dobijem šansu daću sve od sebe da trijumfujemo, obvećavam to i u ime saigrača.

Pružićemo maksimum na terenu da opravdamo ulogu favorita protiv Vučijaka. Nije dovoljno da istrčimo na teren, već i da odigramo onako kako znamo i umijemo i da ostvarimo prolazak u narednu rundu Kupa Republike Srpske – rekao je Puljić.

Sve ostale utakmice šesnaestine finala Kupa Republike Srpske na programu su u srijedu od 16.30 časova.

Sudi Joco Radić
Današnju utakmicu u Rudanci koja počinje u 16:30 časova sudi Joco Radić iz Šamca, pomagaće mu Dobojlije Milan Tadić i Ljubiša Ćelić, dok je delegat Fudbalskog saveza Republike Srpske Duško Popović iz Modriče.

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.