Marinko Rastoka, fudbaler Rudar Prijedora: Zaslužio poziv Jagodića

rastoka u akcijiJedan od najstandardnijih fudbalera „Rudar Prijedora“, kao i proteklog proljeća, bio je vezista Marinko Rastoka. Zbog odgovornosti i u defanzivnim zadacima šef stručnog štaba „rudara“ sa Sane Velimir Stojnić ima puno povjerenje u skromnog i tihog mladića, koji zna veoma dobro i da „probije“ odbranu protivnika po lijevoj strani, a ove jeseni zatresao je mrežu trebinjskog Leotara u pobjedi svoj tima od 3:1.

-Zahvalan sam treneru Stojniću, pošto mi je ukazao šansu, jer, da je na klupi ostao Dragan Radović, veliko je pitanje da li bi je i dobio. Trudio sam se da pružim maksimum i polusezonu ocijenjujem dobrom, iako su me snalazile i povrede. Izostao sam i u posljednjem kolu jer idem na terapije, kako bi zaliječio desno koljeno. Ispunili smo očekivano zahvaljujući odličnoj atmosferi, što potvrđuje podatak da smo i nakon završetka prvog dijela prvenstva u kontaktu – priča Rastoka.

Drago mu je što je po povratku iz Srbije ostvario svoje dječačke snove da ponese „zeleno-crni“ dres prvog tima i zato se profesionalno odnosi prema svojim obavezama, a tek očekuje da će, kao i ekipa u cijelini, pružati još bolje partije.

-Imali smo dosta pehova, pa ipak nas „tanka nit“ dijeli od plasmana u samom vrhu tabele Premijer lige BiH. Znamo da od januara moramo kvalitetno da se pripremimo, zbog činjenice da sve što smo postigli, uspijeli smo samo trudom na terenu, kako u suprotnom ne bi pokvarili utisak. U nastavku takmičenja dolaze nam kandidati za izlazak na evro-scenu „Željezničar“, „Široki Brijeg“, banjalučki „Borac“, „Olimpik“, „Zrinjski“ i svaki od ovih mečeva iziskivaće od nas besprekornu ozbiljnost, dodaje Rastoka.

Ipak, „Mare“, kako ga oslovljavaju saigrači nije mogao, a da ne naglasi:
-Žao mi je što nisam dobio poziv selektora mlade bh.reprezentacije Vlade Jagodića, jer smatram da sam ga borbenošću i svim onim što sam pružao zaslužio. Da ne ispadne da se sam preporučujem, ali ovakav stav iznosim na osnovu mišljenja mnogih koji prate fudbalske prilike kod nas – priča Rastoka.

Planovi su mu vezani za matični klub, s obzirom da je ugovorom vezan do kraja sezone, iako ne krije svoje ambicije da želi, upravo zbog toga što je „neumorna radilica“, da se dokaže i u inostranstvu.

– Nadam se da će se, ukoliko me zdravlje posluži, te budem igrao još bolje, kao nagrada pojaviti i ponuda nekog kluba van granica BiH. Međutim, i ako se desi da odem, poslije izvjesnog vremena htio bih da se stavim na raspolaganje „Rudar Prijedoru“. Lijepo je kada mu se do kraja oduže fudbaleri koji su ponikli u njemu, a najbolji primjer za to je naš kapiten Borislav Mikić. Iako u „poznim“ igračkim godinama, pravi je vođa i jedan od najistaknutijih u premijerligaškoj konkurenciji – rekao je Marinko Rastoka.

Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.