Međunarodne ulične trke pod sloganom Volim Prijedor

Tradicionalne prijedorske „Međunarodne ulične trke“ će se ove godine održati po 17. put u četvrtak, 13. maja, potvrđeno je iz Organizacionog odbora za održavanje ove manfestacije čiji će moto biti „Volim Prijedor“. Marko Pavić, načelnik opštine Prijedor i predsjednik Organizacionog odbora je istakao da u prisutnoj ekonomskoj krizi kvalitet organizacije trke treba zadržati na dosadašnjem nivou. „Opšta je ocjena da su prijedorske ulične trke postale prepoznatljive u atletskom svijetu kao jedne od najvećih i najljepših trka na ovim prostorima, kako po broju učesnika, tako i po broju posjetilaca. Nema cijene kojom bi se izrazilo veličanstveno okupljanje mladosti na ulicama našeg grada“, dodao je Pavić. Promoter ovogodišnjih atletskih trka biće devetostruka pobjednica Sonja Stolić, koja zbog povrede neće braniti prošlogodišnju titulu. Biće organizovane 24 trke, od najmlađih „cicibana“ do seniora i seniorki.
Međunarodni karakter trke potvrdiće poznata atletska imena iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Mađarske, Grčke i drugih zemalja. Očekuje se učešće oko 5000 takmičara, a takmičarske ekipe moći će da prijave i škole izvan prijedorske opštine. Budžet trka je manji nego prošle godine i iznosi 45.000 KM.
Organizator Međunarodnih uličnih trka u Prijedoru, koje se održavaju povodom 16. maja, Dana opštine Prijedor, je Atletski klub Prijedor, a pokrovitelji Ministrastvo za porodicu, omladinu i sport RS i opština.

Comments are closed.