Milan Erceg iz FK Radnik Urije Prijedor na pripremama pionirsko-kadetske reprezentacije Republike Srpske

Milan Erceg, mladi fudbaler FK „Radnik Urije“ iz Prijedora boravio je proteklih dana na pripremama mlade selekcije Republike Srpske koje su održane u Banji Vrućici kod Teslića. Kako nam je rekao Slaviša Kralj, jedan od Milanovih trenera, poziv u reprezentaciju RS je još jedan uspjeh za talentovanog trinaestogodišnjaka ali i za cijeli FK „Radnik Urije“ jer je dokaz da ovaj klub kvalitetno radi sa mlađim kategorijama.

Počele pripreme za odbranu trofeja-
Odbrana trofeja osvojenog na nedavno izuzetno jakom fudbalskom turniru “Stevan Nešticki” u Novom Sadu, pionirsko-kadetska reprezentacija Republike Srpske već je počela svojevrsnim sedmodnevnim kampom u Banji Vrućici kod Teslića.

U poznatom zdravstveno-turističkom centru boravilo je 36 mladih fudbalera rođenih u periodu između 1996. i 1999. godine iz klubova od Trebinja do Novog Grada.

Oni su pod budnim okom selektora Slavoljuba Stojanovića i trenera Radomira Popovića uvježbavali tehničke elemente i metode fudbalske igre.

Selektor Stojanović izuzetno je zadovoljan voljom najmlađih fudbalera da se nametnu trenerima i steknu povjerenje kako bi bili uvršteni u reprezentaciju RS.

– Ovo je izuzetno talentovana generacija i svi koji su boravili u Banji Vrućici imaju potencijala za reprezentaciju. Oni su se dokazivali u izvanrednim uslovima za rad. Trenirali smo dva puta dnevno na terenima sportskog centra “Radolinka”, a odigrali smo i dvije pripremne utakmice koje smo dobili. Igri smo dali veći značaj nego rezultatu ali je dobro i da smo pobijedili. Namjera nam je da stvorimo što veću reprezentativnu bazu – kazao je Stojanović.

Boravak talentovanim mladim reprezentativcima u Banji Vrućici omogućili su Ministarstvo omladine porodice i sporta u vladi RS i Fudbalski savez RS.

– Naša obaveza da stvorimo jaku reprezentaciju RS u konkurenciji pionira i kadeta kako bismo imali kvalitetan sastav za reprezentativne akcije koje predstoje odnosno učešća na raznim turnirima. Iako je ostalo nešto manje od godine već sada smo počeli da se pripremamo za odbranu trofeja na prestižnom turniru “Stevan Nešticki” koji ima veliki značaj u omladinskom fudbalu na balkanskim prostorima. Zadovoljni smo svime što su mladi fudbaleri pokazali u minulih sedam dana koliko je trajao ovaj svojevrsni kamp – rekao je trener reprezentacije Radomir Popović.

Treba reći i to da je učesnike ove reprezentativne akcije podsjetio i dio rukovodstva Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Kandidati
U Banji Vrućici nalazili su se sljedeći fudbaleri: Danijel Ljubojević, Đorđe Medar, Aleksa Spajić, Dragiša Milošević, Marko Andrić, Željko Bošković, Milan Škrba, Milan Erceg, Vedran Metlar, Vladan Danilović, Bojan Tovilović, Dragan Domuzin, Stanko Malinović, Filip Janjić, Nemanja Tadić, Aleksandar Radmanović, Ostoja Šaula, Mirko Nikolić, Milan Mirić, Jovan Dubravac, Dejan Inđić, Nemanja Trkulja, Boris Kurelj, Milen Kutić, Maksim Gaur, Branko Peno, Srđan Kalabić, Dejan Maletić, Nenad Malinić, Dragan Francuz, Aleksandar Popović, Aleksandar Vojnović, Jasminko Kovač, Dragan Šućur, Semin Skulić i Dejan Vidanović.
Tekst i foto – Glas Srpske
Tekst i foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.