Miloš Srndović prvim ovosezonskim golom potvrdio uspješnu jesen Rudar Prijedora

Fudbaleri Rudar Prijedora su pobjedom nad Gradinom iz Srebrenika od 4:0 završili prvi dio prvenstva Premijer lige BiH, a svojim prvim ovosezonskim golom napadač Miloš Srndović je potvrdio uspješnu jesen izabranika Velimira Stojnića. Plavokosi 20-godišnji mladić, koji je na prijedorski Gradski stadion došao u ljeto 2011. godine iz matičnog kluba-prvoligaša Republike Srpske fočanske Sutjeske, zabilježio je devet nastupa, ali je odigrao samo tri cijele utakmice i ukupno na terenu proveo 436 minuta.

Konačno sam se u posljednjem jesenjem kolu upisao u listu strijelaca, ali se nadam da je ovo najava ljepšeg nastavka takmičenja, te da ću proljeće započeti onako kako sam ga završio. Zahvalan sam šefu struke Stojniću na svim ukazanim šansama za dokazivanje, jer je konkurencija u ’’vrhu’’ napada bila zaista jaka. Sem toga bilo me je manje u timu zbog njegovih taktičkih zamisli, koje su se pokazale opravdanim na gostovanjima, gdje smo osvojili, za bh.fudbalske prilike, odličnih šest bodova. Meni je najvažnije da cijeni moj trud na treninzima, pristup u mečevima, a uvijek je izbor bio u službi rezultata-priča Srndović.

Atmosfera među ’’rudarima’’ sa Sane bila je, po riječima Srne, kako ga oslovljavaju saigrači, vrhunska, što je ilustrovao sa argumentima.

Zna se dobro u kakvim je problemima naš klub bio prije početka prvenstva, kada nije imao ni Upravu, ali smo smogli snage da na dostojan način branimo njegove boje. Posebna su priča nepravde koje smo doživljavali, posebno kada nam je priznata, a potom poništena dobijena utakmica protiv Zrinjskog u Mostaru, te smo se ponovo morali dokazivati na stadionu ’’Pod Bijelim brijegom’’. Tu su i porazi od jesenjeg prvaka sarajevskog Željezničara i zeničkog Čelika u posljednjim trenucima… Ipak, izdizali smo se iznad svega i zajedništvom, ali i kvalitetnim radom išli dalje-ističe Srndović.

Uzorni sportista pauzu koristi kako bi se maksimalno okrenuo obavezama na Fakultetu političkih nauka, koji studira u Banjaluci, a sa optimizmom gleda u nove fudbalske izazove.

– Najvažnije je da se odmorimo poslije pet napornih mjeseci i od januara krenemo sa treninzima kako bi se što bolje spremili za drugu polusezonu i opravdali sve do sada ostvareno. Želimo svima da dokažemo da zaslužujemo još bolju poziciju od devete na kojoj zimujemo, a lično sam uvjeren da i ja sam i ekipa u cjelini možemo još više. Nadam se, iako je na proljeće borba još žešća, da nas neće pratiti problemi i nepravde i da ćemo prirediti još radosti našim odanima navijačima-zaključio je Srndović.
Tekst – Nenad Đerić
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.