Ministar Davidović otvorila Treći međunarodni džudo turnir

dzudo

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović otvorila je danas 3. međunarodni džudo turnir „Kup Prijedora“ u Sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru.

„Džudo je olimpijski sport koji oplemenjuje dušu i tijelo, a zatim i adekvatan način odbrane i efikasan način samoodbrane“, rekla je Davidović pozdravljajući učesnike i otvarajući takmičenje.

Ona je navela da je džudo sport koji u Prijedoru ima dugu tradiciju.

„Zato me posebno raduje što se ovdje organizuje treći po redu međunarodni turnir jer ovaj grad i ovaj sport to zaslužuju“, istakla je Davidović.

Ona je naglasila da je poznato da je Republika Srpska posljednjih godina iznjedrila mnoge talentovane džudiste koji sada brane boje Republike Srbije na međunarodnom polju i da su neki od njih i evropski prvaci.

„Nadam se da ovdje među vama ima još takvih koji će, počevši od ovog turnira, krenuti dalje na pohod na Balkan, Evropu i svijet. Svim džudistima iz drugih zemalja želim da se ugodno osjećaju u Prijedoru i Republici Srpskoj i da nam se opet vrate naredne godine“, poručila je Davidović.

Treći međunarodni džudo turnir „Kup Prijedora“ okupio je 23 kluba sa oko 270 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Autor: SRNA

Comments are closed.