Mirza Džafić na probi u Njemačkoj

Iako je prije 7 dana izgledalo da će najbolji igrač i strijelac Rudar Prijedora Mirza Džafić ostati u redovima premijerligaša iz Prijedora, stvari su se u mnogome promijenile. Naime, Džafić već nekoliko dana boravi na probi u ekipi Dinamo Drezden koja je u protekloj sezoni ostvarila plasman u drugu ligu Njemačke(Bundesliga 2). Ovaj tridesetogodišnji igrač je odigrao dvije prijateljske utakmice proteklog vikenda. Dok je u prvom meču protiv Khazar Lenkarana iz Azerbejdžana, u kome su mreže mirovale, igrao samo prvo poluvrijeme bez značajnijeg učinka, na jučerašnjem susretu protiv Universiattee iz Cluja Džafić je pokazao svoj kvalitet.
U utakmici koja je završena 4-4, odigrao je čitavih 60 minuta te je postigao prvo pogodak za svoju ekipu a imao je još dvije izgledne prilike. Iako trener Dinamo Drezdena nije komentarisao učinak igrača koji su na probi, velike su šanse da Mirza Džafić ostane u Njemačkoj.
Osim ove vijesti koja, na žalost, neće obradovati navijače Rudar Prijedora, dešavaju se i neke pozitivne stvari za prijedorski klub. Kako smo nezvanično saznali, danas će u opštini Prijedor biti potpisan ugovor sa jednim privatnim građevinskim preduzećem koje je na tenderu za izgradnju istočne tribine, kapaciteta 1750 sjedećih mjesta, ponudilo najbolje uslove. Radovi na izgradnji ove tribine trebali bi početi 1. jula i biti završeni do kraja avgusta mjeseca.
Tekst – www.gradprijedor.com
Foto – dynamo-dresden.de

Comments are closed.