Mladi fudbaleri „Radnika Urije“ Prijedor putuju na međunarodni turnir u Trebinje

Mladi fudbaleri FK „Radnik Urije“ Prijedor putuju danas na veoma jak međunarodni turnir u Trebinje.

U organizaciji premijerligaša BiH FK „Leotara“, Prijedorčani će nastupiti u konkurenciji 2001. i 2002. godište a osim domaćina i „Radnika Urije“ dolaze i ekipe: „Partizan“, „Vojvodina“, „Borac“ Banja Luka, „Velež“ Mostar, Škola fudbala „Kraljevo“, Škola fudbala „Piksi“ Pale, Škola fudbala „Olimp“ Sarajevo, „Metković“, „Pomak“ Split, „Hercegovac“ Bileća.

Kako nam je potvrdio Slaviša Kralj, predsjednik FK „Radnik Urije“ Prijedor , riječ je o jednom izuzetno jakom turniru gdje su favoriti „Partizan“ i „Vojvodina“, međutim mladi „Urijaši“ idu u skoro najjačim sastavima i imaju želju da pomrse račune favoritima.

„Nedostaju Rokvić i Krneta u 2001. godištu dok je godinu dana mlađa ekipa kompletna. Očekujemo dobar rezultat, druženje, upoznavanje novih prijatelja i sve što prati ovakve turnire. Velika nam je čast biti u ovakvom okruženju ali i obaveza da se predstavimo u lijepom izdanju“, rekao je Kralj.

Biće ovo dobra prilika da se ovaj mladi klub promoviše i u Hercegovini. Da podsjetimo, mladi Prijedorčani su tokom ove godine mnogo putovali. Prije odlaska u Trebinje igrali su turnire u sljedećim gradovima: Novi Sad, Beograd, Maribor, Zrenjanin, Samobor, Šid, Bijeljina, Beočin i na kraju Ukrajina i Grčka sa FK „Vojvodinom“.

„Na svim ovim takmičenjima naši mladi fudbaleri imali su dosta uspjeha donijeli su i 6 pehara. Ove dvije generacije imaju veliki potencijal i ubijeđen sam da će se u budućnosti to i vidjeti. Vrijedi trenirati, putovati i tražiti nove izazove jer ova djeca zaslužuju da se na njih obrati dosta pažnje. Mi ćemo u našem klubu uvijek biti maksimalno posvećeni djeci jer su oni naša budućnost“, rekao je Draženko Vujičić, trener FK „Radnik Urije“ Prijedor.
Foto – arhiva

Comments are closed.