Mladi fudbaleri Radnika Urije učestvovali na Međunarodnom turniru u Pragu

Mladi fudbaleri FK Radnik Urije u ponedjeljak uveče stigli su iz Češke sa turnira koji je održan u Pragu od 16.11.-19.11.2012. u organizaciji FC Haje.

Prijedorčani su odigrali 6 utakmica i postigli sljedeće rezultate:
FK Radnik Urije-FK Vojvodina A 0-0
FK Radnik Urije-OFK Sport tim 0-1
FK Radnik Urije-FC Haje 3-0
FK Radnik Urije-FK Vojvodine B 0-3
FK Radnik Urije-FC Slavia Prag 0-1

Borba za plasman
FK Radnik Urije-FC Haje 0-3

Prema riječima trenera Draženka Vujičića koji ih je vodio u Pragu, mladi prijedorski fudbaleri su odigrali dobro i prikazali solidnu igru. U sastavu ekipe bili su: Raković, Došen, Janjetović, Rokvić, Pilipović i Kesar(2001. godište), Sadžak, Lazar i Đorđe Nišić, Babić, Pešević i Rendić (2002. godište).

Djeca su na putu provela 4 dana, prvo su bili u posjeti Beču gdje su obišli Prater, zatim u Pragu dva dana gdje su obilazili i gledali jedan od najljepših gradova Evrope, a po riječima djece i trenera sav put je bio nešto prelijepo što treba doživjeti. Prijedorčani su bili smješteni u hotelu sa 4 zvjezdice a djeca su prepuna utisaka i imaju još jedno lijepo iskustvo kojeg će se sjećati cijeli život.

Podsjetimo da su mlađe kategorije ili pojedini igrači FK Radnik Urije pored Praga ove godine učestvovali na turnirima u Solunu-Grčka, Beregovo-Ukrajina, Trebinju, Piksi kupu Jahorina, Kupu Save Miloševića u Bijeljini, Joma kupu Novi Sad, turniru u Mariboru zatim Zrenjaninu, Beočinu, Samoboru, Beogradu, Šidu kao i na finalu Mini maksi lige u Bijeljini.

Osim pomenutih turnira klub je organizovao i odlazak na utakmicu Srbija-Italija kao i odlazak na prijateljsku utakmicu protiv beogradskog Partizana. Svi u klubu su mišljenja da su djeci priuštili dosta zadovoljstva, puno toga su vidjeli prošli na ovim turnirima, igrali su protiv Vojvodine, Partizana, Olimpijakosa, Panatinaikosa, AIK Štokholma, Akademije Georg Hadži, Osijeka, Spartaka iz Subotice, Rada, Akademije Bambi i mnogih drugih.

FK Radnik Urije se i ovom prilikom želi zahvaliti svima kojima su pomogli da se pobrojane aktivnosti ostvare u ovoj godini. Prije svega, zahvaljuju se roditeljima koji su to ispratili finansijski i koji imaju povjerenje u klub i ljude koji ga vode. Zahvalnost je upućena i svim sponzorima i prijateljima kluba, FK Vojvodina, porodici Mačinković, Ranku Vojinoviću i svim domaćinima turnira na kojima je klub učestvovao i sa kojima ima izuzetnu saradnju.

FK Radnik Urije na kraju ove godine planira organizovanje jednog druženja za sve, da se isprati stara godina koja je za klub bila uspješna. Iz ovog sportskog kolektiva poručuju da će i u narednoj godini uložiti nove napore da se nastavi istim ritmom, da se proširi članstvo. Ujedno upućuju poziv da im se pridruže svi oni koji prepoznaju rad kluba i prihvataju njegove programe.
Foto – FK Radnik Urije

Comments are closed.