Mladi fudbaleri Rudar Prijedora na turniru u Kotor Varoši

Kotorvaroška škola fudbala Mladost slavi 10 godina uspješnog rada i postojanja. U subotu će povodom tog jubileja na Gradskom stadionu u Kotor Varošu biti odigran turnir za dječake 2002. godište, a učestvovaće 10 ekipa iz BiH. U grupi A će se takmičiti: Borac Banjaluka, Borac Jelah, Kozara Gradiška, Proleter Teslić i Mladost Kotor Varoš, dok će u grupi B snage odmjeriti: Sloga Doboj, Sloga Srbac, Tempo Sport Zenica, Ljubić Prnjavor i Rudar Prijedor. U grupnoj fazi će igrati svako sa svakim, utakmice će trajati 15 minuta, a zatim će po dvije prvoplasirane ekipe odlučiti o pobjedniku turnira, dok će preostali učesnici razigravati za plasman.

– U proteklih deset godina smo ostvarili sjajne rezultate. Osvojili smo nekoliko turnira, a posebno mjesto u klupskim vitrinama zauzima pehar namijenjen pobjedniku Fragaria kupa u Slovačkoj. Nakon tog turnira naša dva bisera, Andrej i Mihael Modić, su prešli u redove velikog Milana. I sada u svojim redovima imamo nekoliko talentovanih mladića, koji su skrenuli pažnju fudbalske javnosti svojim igrama i ponašanjem. Ovo je prvi turnir koji organizujemo, a želja nam je da postane tradicionalan. Pozvali smo prijateljske ekipe i želim ovom prilikom da im se zahvalim što su prihvatili naš poziv, kao što smo i mi učestvovali na manifestacijama koje su oni organizovali – rekao je Branko Ponorac, direktor škole fudbala Mladost.

Generalni pokrovitelji turnira su Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Opština Kotor Varoš. Svečano otvaranje turnira je u subotu u 10.00 časova, a takmičarski dio počinje pola časa kasnije. Za sve ekipe su obezbijeđeni pehari, dok će tri prvoplasirana tima biti nagrađena i medaljama. Uz sportski dio očekuje se i bogat zabavni program.

Što se tiče mladih igrača FK Rudar Prijedor, njihov trener Dino Sikirić ističe da će na ovom turniru dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat.
Tekst – Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com i FK „Rudar Prijedor“

Comments are closed.