Mladi Prijedorčani pobjednici Streetball takmičenja na Sportskim igrama mladih

Mladi prijedorski košarkaši, inače članovi KK „Hunters“ iz našeg grada, Marin Grigorije, Dujić Nikola i Dugić Nikola ukupni su pobjednici Sportskih igara mladih u Streetball-u. Finalno takmičenje održano je u Sarajevu 22.08.-24.08.2012. godine a učestvovalo je 16 predstavnika regija.

Prva faza takmičenja je bila po grupama, gdje je ekipa „Huntersa“ zabilježila pobjede protiv predstavnika iz Mostara, Zvornika i Širokog Brijega. U polufinalu je savladana odlična ekipa „Budućnosti“ iz Bijeljine, dok su u finalu mladi Prijedorčani bili bolji od „Bijelih mamba“ iz Tuzle.

Treba napomenuti da je Nikola Dujić povrijedio ruku u zadnjoj utakmici u grupi, pa je polufinale i finale igrao praktično bez upotrebe desne ruke (skidao gips). Ipak to ga nije omelo da u finalu postigne odlučujući poen sa linije slobodnog bacanja (lijevom rukom).

Ovo je bio drugi osvojeni pehar za „Hunterse“ u samo pet dana nakon drugog mjesta na turniru u Novoj Topoli. Pobjedom u Sarajevu obezbjeđeno je učešće na međunarodnoj smotri koja bi trebala da se održi u Sarajevu u narednom periodu.
Tekst i foto – KK Hunters Prijedor i GradPrijedor.com

Comments are closed.