Mladi prijedorski fudbaleri uspješni u Ukrajini

Petorica mladih fudbalera FK „Radnik-Urije“ iz Prijedora uzrasta od 10 do 13 godina, zajedno sa svojim trenerom, boravili su proteklih dana na Međunarodnom turniru u Ukrajini. Milan Erceg, Nikola Došen, Lazar i Đorđe Nišić, Miloš Sadžak, te njihov trener Draženko Vujičić bili su dio Škole fudbala „Vojvodina“ koja je učestvovala na turniru u gradu Berehovo u Zakarpatskoj oblasti. Rezultat je to sportske saradnje uspostavljene između Fk „Radnik-Urije“ i FK „Vojvodina“ Novi Sad. Prema riječima trenera Draženka Vujičića, mladi Prijedorčani su na odličan način reprezentovali svoj klub, grad Prijedor i Republiku Srpsku. „Milan Erceg i Nikola Došen bili su članovi selekcije 1999-2000 godište koja je na ovom jakom turniru osvojila sjajno treće mjesto. Erceg je igrao odlično i bio je ponajbolji igrač ne samo u selekciji Vojvodine već i na čitavom turniru, dok je Došen pružio vrlo dobre partije s obzirom da je igrao na mjestu lijevog bočnog igrača koje nije njegova prirodna pozicija“, kaže Vujičić. On je dodao da su se mečevi igrali na igralištu klasičnih dimenzija(11 igrača) i trajali su 2×20 minuta. „Braća Nišić i Sadžak su nastupali za selekciju 2001-2002 godište koja je prošla grupno takmičenje ali je ispala u borbi za plasman među 8 najboljih. Izuzetno sam zadovoljan nastupom svih prijedorskih dječaka. Tehnički i taktički su mnogo bolji od svojih vršnjaka ali još moraju raditi na snazi i moraju fizički ojačati“, dodao je Vujičić.
Dvanaestogodišnji Milan Erceg je na turniru u Ukrajini igrao na pozicijama srednjeg veznog igrača i desnog krila. „Zadovoljan sam svojim igrama. U grupi smo imali 4 pobjede i 1 remi. Izgubili smo u polufinalu sa 1-0 ali smo slavili protiv domaćina turnira sa 2-0 i osvojili smo 3. mjesto na turniru. Ukupno sam imao 7 asistencija i postigao sam 1 pogodak“, rekao je Erceg i dodao da mu osvojena bronzana medalja mnogo znači kao podstrek za dalje treniranje i bavljenje fudbalom.
Slaviša Kralj, predsjednik FK „Radnik-Urije“ je istakao veliki značaj sportske saradnje ovog mladog prijedorskog kluba sa FK „Vojvodina“. „Drago nam je da su ljudi iz Vojvodine prepoznali naš kvalitetan rad i talente koje ovdje imamo. Koliko nam je bitno što su naši klinci išli u Ukrajinu, još je bitnije da su dobro odigrali. Prema riječima trenera koji su ih vodili na ovaj turnir, sva naša djeca su ostavila dobar utisak“, rekao je Kralj istaknuvši da je na jednoj utakmici generacije 1999/2000 godište, Milan Erceg čak bio i kapiten, što je dokaz da posjeduje određeni kvalitet. „Na njemu ostaje da radi što više, da napreduje, da se trudi kako bi dobio pozive za sljedeće akcije Škole fudbala Vojvodina. Nama u klubu je drago što je ova sportska saradnja sa Vojvodinom zaživjela u punoj mjeri i što se sve ovo dešava. Nastojaćemo da svojim radom i angažmanom ovdje što više naših mladih fudbalera usmjerimo ka ovom klubu“, istakao je Kralj dodavši da je najbitnija stvar, da mladi fudbaleri kada odu na jedno ovakvo takmičenje predstavljaju sebe, svoju porodicu, FK Radnik-Urije ali i grad Prijedor i Republiku Srpsku.
Na Međunarodnom turniru u Ukrajini osim ekipa iz države domaćina učestvovali su i timovi iz Rusije, Litvanije, Mađarske i Srbije.
Tekst i foto – GradPrijedor.com
Foto – FK Vojvodina Novi sad

Comments are closed.