Na 7. otvorenom padobranskom prvenstvu Rijeke-Prijedorčani bez premca

Ekipa Aerokluba “Prijedor”, u sastavu Borislav – Boban Ivetić, Siniša Vujaković, Draško Lajić, Pavle Šolak i Božidar Marić osvojila je 7. otvoreno padobransko prvenstvo Rijeke. Na ovom internacionalnom takmičenju u disciplini skok na cilj, održanom na sportskom aerodromu “Grobnik” kod Rijeke, Prijedorčani su nastupili oslabljeni odsustvom nekolicine standardnih prvotimaca.

– S obzirom da nam je ekipa, praktično, u rasulu, zbog školskih, poslovnih ili obavezama trojice naših članova na državnim prvenstvima, održanim u istom terminu, prezadovoljan sam osvojenom titulom – rekao nam je nastavnik padobranstva Momir Marin, trener i selektor ekipe Aerokluba “Prijedor”.

– Postignuti rezultati sigurno neće biti zabilježeni u analima Aerokluba, a s obzirom na minimum trenaže, novog, “pozajmljenog” člana s kojim ekipa nikada nije skakala, na činjenicu da je Vujakoviću spornom sudijskom odlukom mjerena “druga noga”, a i na izuzetno teške vremenske uslove koji su vladali tog dana, mogu samo da skinem kapu mojim momcima – dodao je Momir Marin.

Ekipa Aerokluba “Prijedor” bila je bolja za šest centimetara od domaćina, Aerokluba “Krila Kvarnera” i 19 centimetara od trećeplasirane ekipe, Padobranskog kluba “Kroacija” iz Zagreba. Najbolje plasirani Prijedorčanin u pojedinačnoj konkurenciji bio je Draško Lajić, kome je bronzana medalja izmakla za samo dva centimetra.
Kozarski vjesnik

Comments are closed.