Na Gradskom stadionu u Prijedoru još traju popravke

rudar

Teren Gradskog stadiona u Prijedoru još se sanira, a u redovima ovog premijerligaša vjeruju da će biti spreman do 19. avgusta, kada bi „zeleno-crni“ u prvoj utakmici finala Kupa Republike Srpske trebalo da ugoste Krupu.

– Razgovarali smo sa čelnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske, predsjednikom Milom Kovačevićem i generalnim sekretarom Rodoljubom Petkovićem i imamo njihovu podršku. Radovi na terenu, uz pomoć firme „Tamaris“ iz Laktaša, traju i činimo sve da osposobimo teren što prije – naglasio je direktor Rudar Prijedora Vukašin Đaković.

Glavni posao bio je ukloniti vodu sa dijelova gdje se ona zbog neravnina nalazi.

– Moralo se obaviti takozvano čepovanje, a od oko 200 metara kvadratnih gdje bi morala biti zamijenjena trava, prioritet je dat površinama ispred golova. Vjerujemo da možemo dočekati spremno prvu utakmicu finala Kupa Republike Srpske protiv Krupe iz Krupe na Vrbasu 19. avgusta. Ukoliko tako ne bude, zamolićemo rivala da zamijenimo domaćinstvo, odnosno da mi budemo domaćini u revanšu 26. avgusta – nastavio je Đaković.

Prijedorčani su u prošlom kolu Olimpik ugostili u Gradišci i za ovaj susret prodato je samo 190 ulaznica.

– Sama organizacija nas je koštala dodatnih 2.000 maraka. Ne smijemo ni da pomislimo koliko ćemo imati dodatnih gubitaka ukoliko se brzo ne vratimo na Gradski stadion – dodao je Đaković.

Povrede
Pred teško gostovanje u Zvorniku stručni štab Rudar Prijedora nalazi se na mukama, jer se na povrede žale Filip Arežina i Petar Kunić.

– Uz njih, odranije je povrijeđen Siniša Radoja, tako da imamo velikih problema, ali se nadam da će do sutra bar neko od njih biti u stroju. Očekuje nas težak posao protiv Drine, koja nema ni boda, ali vjerujem da možemo iznenaditi – rekao je trener „rudara“ Boris Gavran.

Autor: Nenad Đerić – Glas Srpske

Comments are closed.