Načelnik Pavić obišao radove na Gradskom stadionu u Prijedoru

Načelnik Opštine Prijedor Marko Pavić posjetio je danas Gradski stadion i obišao završne radove na istočnoj tribini na kojoj su postavljene stolice kako bi Rudar Prijedor ispunio uslove za igranje utakmica u Premijer ligi BiH.

Pavić je, sa najbližim saradnicima pohvalio dinamiku radova istakavši da je grad Prijedor koji treba da izraste u regionalni centar dobio moderno sportsko zdanje za svaku pohvalu, ali i divljenje, odnosno ponos.
– Ovaj dan je sportski praznik za Prijedor jer smo završili radove na istočnoj tribini u sa mnogo ljepšim izgledom i boljim komforom stadion ćemo predati na upotrebu Fudbalskom klubu Rudar Prijedor, navijačima, ali i svim građanima našeg grada koji dolaze i rekreiraju se, odnosno profesionalno treniraju. Sada stadion izgleda mnogo ljepše i modernije nego prije tri godine kada je bio ruiniran i nadam se da će ga naši sportisti znati čuvati i cijeniti – rekao je prvi čovjek opštinske vlasti u Prijedoru.

Prema Pavićevim riječima lokalna zajednica je za ovaj projekat potrošila skoro dva miliona maraka, milion i 200.000 maraka za istočnu tribinu i negdje između 600 i 800 hiljada za rekonstrukciju zapadne.
– To je veliki izdatak i za našu opštinu, budžet je bio pritisnut, ali smo iznašli sredstva jer grad Prijedor zaslužuje ovakvo sportsko zdanje koje je na ponos svih nas. Sportisti su najbolji ambasadori Prijedora i zbog toga smo nastojali da ga dovedemo u funkcionalnost i da zadovolji sve kriterijume za takmičenje prevashodno naših fudbalera. Ovo je višenamjenski objekat i na igračima i gledaocima je da ga opravdaju. Rudar Prijedor je započeo novu sezonu uspješno, to nas raduje i vjerujem da će svaka utakmica na našem stadionu sa novim izgledom biti istinski sportski praznik – dodao je Pavić.

Novoizabrani predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Božo Grbić je istakao da je izgradnjom istočne tribine i postavljanjem stolica na nju klub ispunio uslove za takmičarsku licencu u Premijer ligi BiH.
– Sada imamo više od 3.000 sjedećih mesta i taj uslov smo ispunili. Kao što vidite radovi su u završnoj fazi, ovo je takozvano šminkanje tribine i okoliša i potpuno spremni ćemo dočekati nedjeljnu utakmicu protiv Sarajeva kada novu sezonu otvaramo pred našom publikom. Na ovaj način zaokružena je jedna cjelina i dobili smo višenamjenski funkcionalni objekat za masovna okupljanja na ponos grada. Gledaoci će imati bolji komfor, a novoizgrađena tribina je tako koncipirana da će ispod nje biti poslovni prostori. Izgradnju tribine je finansirala Opština Prijedor i potrošila je nešto više od milion i 200.000 maraka, a sa završnim radovima biće to suma od dva miliona. Prije tri godine mnogi ni sanjali nisu da će Gradski stadion ovako izgledati – rekao je Grbić.

On se osvrnuo i na start nove sezone u kojem je Rudar Prijedor herojskom igrom osvojio bod u Sarajevu protiv Olimpika.
– Naš cilj je da napravimo stabilan klub koji će biti bliže vrhu i Evropi nego opstanku. Neriješen rezultat na startu u gostima je za nas zadovoljavajući, to je svakako pozitivan rezultat i nadam se da će naši fudbaleri nastaviti u tom uspješnom ritmu. Evo sada imaju i moderan stadion, svi očekujemo pobjedu protiv Sarajeva uz pune tribine – rekao je predsjednik Grbić.

Upravni odbor
U petak veče je Skupština Rudar Prijedora imenovala novi Upravni odbor čija prva sjednica bi trebalo da se održi do kraja ove sedmice. Mnogo tema je za razgovore, nova sezona je počela, a problemi se gomilaju. Od nove uprave bez koje je prijedorski premijerligaš bio skoro pet mjeseci se očekuje da pruži maksimalno logističku podršku treneru Velimiru Stojniću i igračima za ostvarenje rezultatskih ambicija.
Tekst – Slavko Basara
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.