Najbolja atletičarka Republike Srpske i BiH Lucija Kimani priprema se za Olimpijske igre u Londonu

Najbolja atletičarka Republike Srpske i BiH Lucija Kimani privodi kraju pripreme za nastup na ljetnim Olimpijskim igrama u Londonu, poslije ispunjene „A“ norme u disciplini maraton, u poljskom Krakovu (sa vremenom 2 sata, 36 minuta i 54 sekunde) pošto je vrijedno svakodnevno trenirala na Žabljaku (Crna Gora).
Iako je bilo i strepnji hoće li se Kimanijeva, koja živi u Donjim Orlovcima kod Prijedora, naći na najvećem skupu sportista planete, gdje se, prema dosadašnjim najavama, očekuje dolazak oko 10.500 takmičara iz 204 zemlje, a nadmetaće se u ukupno 26 sportova, postojalo je opravdano razumijevanje nadležnih instituacija Republike Srpske.
– Zaista, dugujemo veliku zahvalnost na podršci Ministarstvu za porodicu, omladinu i sport Vlade Republike Srpske, jer je pitanje da li bi Lucija, bez te pomoći mogla da se na miru priprema, a uz nas je bila i firma „Juventa“- priča Siniša Marčetić, suprug i trener Kimanijeve.
Rekorderka BiH na 42.195 kilometara (2:34:57) i jedina sportistkinja iz RS koja će je dva puta predstavljati na ljetnim Olimpijskim igrama, pruža maksimum kako bi što spremnije dočekala novi veliki izazov u svojoj karijeri.
Velika je stvar ako se zna kolika su ulaganja u sport, s obzirom da su vremena teška, izboriti se za drugo zaredom učešće na ljetnoj Olimpijadi. Malo je onih koji znaju koliko je samo truda potrebno uložiti da bi se ostvario san mnogih sportista, posebno u atletici. Tokom ovih posljednjih priprema ostaće u Lucijinim nogama pretrčanih 1.800 kilometara, pa se nadamo da će dostojno predstavljati RS i BiH u maratonskoj trci koja je na programu 5. avgusta – s optimizmom je poručio Marčetić.
Polazak 31-ogodišnje Kimanijeve put glavnog grada Velike Britanije predviđen je 25. jula sa sarajevskog aerodroma u 6.30 časova.
Tekst – Nenad Đerić
Foto – GradPrijedor.com i Cracovia maraton

Comments are closed.