Nekadašnji rukometaš Prijedora potpisao za Hamburg

Dojučerašnji prvotimac rukometnih klubova Borac m:tel i Prijedor Stefan Terzić (18) potpisao je trogodišnji ugovor sa njemačkim HSV Hamburgom. Tako će ubojiti ljevoruki mladi desni bek, visok 196 centimetara, težak 97 kilograma od sljedeće sezone igrati u najjačoj ligi na svijetu – Bundesligi.
– Svjestan sam da me čeka težak posao jer je Njemačka rukometna liga najkvalitetnija i da u njoj igra skoro 70 odsto svjetskih rukometnih asova. Međutim, vjerujem u sebe i svoje mogućnosti. Nastojaću da se dokažem na parketu jer sam se od početka karijere uvijek trudio da “bijem” u odbrani, a najveće zadovoljstvo mi je zatresti mrežu protivnika – ističe Terzić.
Rukomet je počeo da igra u rodnom Arilju i za samo dvije i po godine skrenuo pažnju na sebe.
– Imao sam mnogo ponuda, ali na kraju došao u Banjaluku u Borac m:tel, koji je istinski rukometni velikan sa evropskom i svjetskom reputacijom. Nisam se pokajao, jer sam u takvoj, pravoj sredini, za mlade, sazrio i mnogo naučio – priča Terzić.
U proteklom prvenstvu, kao pozajmljen igrač, branio je boje ekipe Prijedora.
– Do šest kola prije kraja bio sam prvi strijelac Premijer lige BiH, ali spletom okolnosti nisam odigrao do kraja. Ipak u gradu na Sani imao sam podršku, davao golove i zaista sam želio da pomognem da ostanemo u eliti. Nažalost nismo uspjeli i vjerujem da će se Prijedorčani brzo vratiti u najviši rang takmičenja – dodaje Terzić.
Bio je kapiten kadetske reprezentacije Srbije, a potom nastavio da brani boje juniorske selekcije “orlova”.
– Osvojio sam bronzanu medalju na Olimpijskim igrama mladih avgusta prošle godine u Travzonu u Turskoj, svakako da mi je san da jednog dana izgaram za seniorsku srpsku reprezentaciju i sa njom osvajam odličja sa najvećih nadmetanja – priča Terzić.
Dodaje da je upravo iz tog razloga izabrao težak put, sa željom da svoj potencijal potvrdi u jednoj od najjačih rukometnih liga na svijetu.
– Teško mi je što odlazim iz ovih krajeva. Najljepše uspomene nosim iz Banjaluke, koja će mi, ali to nije fraza, zaista nedostajati. Malo je sredina poput prestonice Republike Srpske koja ljepotom osvaja svakog. U gradu na Vrbasu stekao sam mnogo prijatelja, kad god budem u prilici rado ću mu se vraćati – naglasio je Stefan Terzić.

Prezime
Da ne bi bilo zabune među poklonicima sporta mladi Stefan je donedavno nosio prezime Radulović i nastupao za Borac i Prijedor. Kada je 17. maja napunio 18 godina, promijenio je prezime u Terzić.
– Roditelji su mi razvedeni, nisam odrastao sa ocem, majka je uvijek bila uz mene i jedva sam čekao da napunim 18 godina i ponesem njeno prezime – rekao je Stefan.
Glas Srpske

Comments are closed.