Nesuđeni igrač Ajaksa stigao u grad na Sani-Rus Lemondžava na pragu Rudar Prijedora

Rus gruzijskog porijekla Apolon Lemondžava, bivši omladinski reprezentativac i fudbaler koji je prošao kompletnu omladinsku školu u holandskom Fejenordu iz Roterdama trenirao je pred meč sa Leotarom sa fudbalerima Rudar Prijedora.

Ofanzivni fudbaler koji igra po desnoj strani je ponikao u Mordoviji, nastupao je za Spartak iz Moskve i Fejenord, a ovog ljeta je trebalo da potpiše ugovor sa amsterdamskim Ajaksom. Došao je u Rudar Prijedor sa ciljem da se afirmiše i napravi novi korak u karijeri, a ugovor s Prijedorčanima trebalo bi da potpiše tokom sljedeće sedmice kada stignu svi potrebni papiri iz Holandije.

– Igrao sam u Holandiji, sa Ajaksom sam bio blizu dogovora, nešto se iskomplikovalo. Dolazak u Rudar Prijedor je za mene novi izazov. Vidi se da se radi o tehnički dotjeranoj ekipi – rekao je Lamondžava na srpskom jeziku pomiješanim sa ponekom ruskom riječi.

Rođen je u Sukami 2. marta 1991. godine, visok je 188 centimetara, a trener Prijedorčana ga poznaje dobro iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kadetski selekcija dok je sjedio na klupi BiH.

– Lemondžava posjeduje kvalitet i potencijal i zaslužuje šansu u našem klubu, ima veliku želju da se dokaže, a mnogo će nam značiti. On je prvi u sklopu realizacije vizije evropskih tokova u Rudar Prijedoru koji želi da se otvori ne samo prema tržištu regiona već cijele Evrope, želimo da budemo dio te priče.

U narednom periodu ćemo nastojati da gradimo međunarodni imidž, a Lamondžava je samo jedan u nizu igrača koji vrijede i koji u klub donose dodatne fudbalske vrijednosti. Njemu je potreban kontinuitet igranja i takmičarske utakmice u seniorskom timu što u Rudar Prijedoru ima, a došao je bez postavljanja uslova finansijskog aspekta jer ima želju samo da igra i napreduje – rekao je trener „rudara“ Velimir Baja Stojnić.
Tekst i foto – Slavko Basara – GradPrijedor.com

Comments are closed.