Nikoli Resanoviću zlatna a Jovici Kokotu srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu u kik boksu

Dvojica mladih kikboksera iz Prijedora ostvarili su sjajne rezultate na Svjetskom prvenstvu u kik boksu koje je održano u Varaždinu. Klub borilačkih sportova „Rudar“ iz Prijedora, sa trenerima Gordanom Zorićem i Marijanom Pilipovićem, dokazao je da pravi talente u borilačkim sportovima, što potvrđuju članovi kluba Nikola Resanović i Jovica Kokot, koji su ponovo ostvarili vrijedne rezultate.
U periodu od 16.07. – 21. 07. 2012. godine u Varaždinu je održano Svjetsko prvenstvo u kik boksu za juniore i seniore. Na ovom velikom tačkmičenju u sklopu WKF reprezentacije učestvovali su Nikola Resanović i Jovica Kokot, takmičari KBS „Rudar“ Prijedor.
Nikola Resanović – „Rudar“ -75 kg junior, zlatna medalja
Radi se o velikom talentu koji je bio ubjedljiv i u polufinalu sa Mađarom (3:0), kao i finalu sa predstavnikom Rumunije (pobjeda predajom od strane protivnika).
Jovica Kokot – „Rudar“ -63,5 kg junior, srebrna medalja
Više nego dobar polufinalni meč krunisao je pobjedom nad Čehom (3:0), a u finalu sa predstavnikom Francuske prikazao je odličnu tehniku i u jednoj izjednačenoj borbi morao se zadovoljiti srebrom (0:3).
Turnir je bio organizovan na vrhunskom nivou i sa veoma jakim reprezentacijama. Učešće su između ostalih uzele reprezentacije Hrvatske, Njemačke, Francuske, Poljske, Švicarske, Austrije, Grčke, Kenije, Egipta, Sijera Leonea, Venecuele, Kolumbije, Argentine, Brazila, SAD, Australije.
Kako je istakao Gordan Zorić, trener KBS „Rudar“ Prijedor, u žestokoj konkurenciji su ostvareni izuzetni rezultati. „Želimo da se zahvalimo svima koji su nam pružili podršku, uz obećanje da ćemo i dalje stvarati šampione i nastaviti da pravimo dobre rezultate“, dodao je Zorić. Sjajni rezultati omogućili su Kokotu (17) da dobije priliku da se bori na turniru koji se u martu održava u Parizu, dok Resanović (17) već 10. avgusta putuje u Mađarsku.
Tekst i foto – KBS Rudar Prijedor i GradPrijedor.com

Comments are closed.