Nova previranja u prijedorskom Rudaru: Otišao predsjednik i Upravni odbor

rudar

Doskorašnji premijerligaš Rudar Prijedor ostao je bez predsjednika Branislava Rokvića i Upravnog odbora koji su podnijeli ostavke.

Rokvić se na toj funkciji nalazio posljednjih pet mjeseci, ali i u periodu od 2007. do 2011. godine.

– Na sjednici na kojoj sam namjeravao da podnesem izvještaj o proteklom radu kluba i finansijski izvještaj, od devet članova UO, pojavila su se četvorica, a preostalih pet je, oglašavajući se pri tome i u javnosti, poslalo dopis da ne žele više da budu u rukovodstvu kluba. Razlog je, koliko sam ih shvatio, situacija u vezi sa izborima u GFS Prijedor. Postojala je mogućnost reizbora novih ljudi na njihova mjesta, ali kako ih nisam ni doveo, nisam htio ni da se dalje bavim tim stvarima – rekao je Rokvić.

O odlasku je obavijestio predsjednika Skupštine Ognjena Hrnjaka, koji najavljuje da će 33 člana najvišeg saziva zasjedati u petak, 10. juna, kada će, očekuje se, biti imenovani novi predsjednik kluba i Upravni odbor.

– U ovako nezdravoj atmosferi nije bilo smisla više raditi. Uz sve to ostavku sam smatrao moralnim činom, jer smo ispali iz premijerligaške konkurencije. Nadam se da će Rudar Prijedor naći načina da pronađe najbolji put u budućnost – istakao je Rokvić i dodao da direktor Vukašin Đaković i sportski direktor Stojan Janjetović ostaju na svojim funkcijama, jer su profesionalno zaposleni u klubu.

Autor: N.Đ. – Glas Srpske

Comments are closed.