Novi kadrovi u Upravnom odboru

rpuo

Deveta, redovna, Skupština Fudbalskog kluba „Rudar Prijedor” održana sinoć u Direkciji „RŽR“ Ljubija, imala je obimni dnevni red. Od 37 članova prisustvovalo je njih 19.

Nakon usvajanja Zapisnika sa predhodne sjednice, razmatran je i usvajen Finansijski izvještaja sa Revizorskim izvještajem za 2014. 1godinu.

Posebnu pažnju privukao je Izvještaja o radu Upravnog odbora kluba koji je jednoglasno usvojen.

Takmičarska sezona 2014-2015, uspješno je okončana uprkos brojnim poteškoćama.

Goran Bojić, predsjednik Upravnog odbora kluba konstatovao je da su ostvareni svi ciljevi koje su, prije godinu dana, stavljeni pred upravu: plasman u Premijer ligu i finale Kupa.

Na Skupštini je naglašeno da je obavljena sanacija travnate površine Gradskog stadiona i pratećih objekata, a punim sjajem zablistao je i pomoćni teren gdje preko 350 mališana i starijih selekcija marljivo treniraju.

Uz konstataciju da je djelimično obavljena finansijska konsolidacija kluba jednoglasno je usvojen finansijski plan FK “Rudar-Prijedor”.

U nastavku rada skupa na dnevnom redu su bila kadrovska pitanja.

rpuo2

Dragan Bojanović, predsjednik Skupštine kluba, koji je ranije podnio ostavku, razriješen je dužnosti, a za novog predsjednika imenovan je dosadašnji potpredsjednik Božo Grbić, dugogodišnji sportski radnik.

– „Rudar Prijedor” će u narednom periodu imati bolje uslove za rad. Riješili smo neke stvari kao štio su stadion i infrastruktura, a u narednom periodu je naglasak na ekipi, organizaciji i operativi kluba,- istakao je Grbić.

Za podpredsjednika Skupštine izabran je Zdravko Ostojić iz odsjeka za sport Grada Prijedora.

Nakon razrješenja pojedinih članova Upravnog odbora kluba predloženi su novi i to: Milenko Đaković (zamjenik gradonačelnika Grada Prijedora), Dalibor Majkić i Predrag Šorga (Arcelor Mittal Prijedor) te privrednici: Goran Bojić, Aleksandar Savić, Fuad Nezirević, Darko Zdjelar (Bosnamontaža Prijedor) i Zoran Kljajić (Prijedorputevi) i bivši fudbaler i dugogodišnji sportski radnik Slobodan Ličina (Bodo).

Za predsjednika Upravnog odbora predložen je aktuelni predsjednik Goran Bojić. Međutim, zbog poslovnih obaveza on je odustao od kandidature.

Za novog predsjednika Upravnog odbora FK Rudar-Prijedor jednoglasno je izabran Dalibor Majkić, dok su Bojić i Đaković izabrani za potpredsjednike.

-Ja sam optimista i nadam se da ću zajedno sa novoizabranim članovima Upravnog odbora pomoći našem klubu da se što bolje pripremi za prvenstvo u Premijer ligi BiH.

Nastojaćemo da izborimo što bolji plasman na kraju sezone.

Nadam se da će ovaj Upravni odbori zajedno težiti tom cilju,- naglasio je Majkić.

Deseta Skupština kluba zakazana je za četvrtak 15. jula.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.