Novi uspjesi prijedorskih stonoteniserki: Miljana Antonić druga na turniru Top 8 A

Protekle subote, 01.12.2012.godine, u Tuzli je održan turnir TOP 8 za seniore i seniorke na kome su nastupile tri prijedorske stonoteniserke.

Na turniru TOP 8 A za seniorke učestvovalo je najboljih stonoteniserki BiH među kojima su bile i Prijedorčanke Miljana Antonić i Sanja Milojica. Antonićeva je na kraju osvojila drugo mjesto što je jako dobar rezultat koji je ostavlja u reprezentaciji seniorki BiH za naredno Svjetsko prvenstvo u Parizu.

Milojica nije odigrala dobro ovaj turnir i osvojila je tek osmo mjesto što je za sljedeći turnir prebacuje drugu kvalitetnu grupu seniorki, TOP 8 B. Sanja je mlada i vrlo perspektivna igračica i sigurno je da će se već na narednom turniru vratiti u prvu kvaltetnu grupu i konkurisati za mjesto u seniorskoj reprezentaciji.

U drugoj kvaltetnoj grupi je igrala Daniela Balić koja je osvojila drugo mjesto što je za sljedeći turnir prebacuje u prvu kvalitetnu grupu TOP 8 A tako da će Prijedorčanke i na narednom turniru najboljih seniorki imati dvije predstavnice.

Tekst i foto – STK Prijedor i GradPrijedor.com

Comments are closed.