Odbojkašice ekipe Prijedor Vožd prve na međunarodnom turniru u Poljskoj

Na međunarodnom odbojkaškom turniru „Don Bosko“ u Poljskom gradu Elk među ekipama iz Italije, Litve, Belgije, Portugala i zemlje domaćina učestvovale su i članice OK „Prijedor Vožd“ koje su predstavljale naš grad, Republiku Srpsku i BiH.

Da nisu uzalud prešle više hiljada kilometara prijedorske odbojkašice su pokazale osvajanjem prvog mjesta što je za ovaj klub ali i naš grad veliki uspjeh.

Na sam turnir mlade Prijedorčanke su stigle nakon dva dana putovanja i odmora u poljskom gradu Krakovu na pola puta do Elka.

Prvog dana turnira, nakon napornog puta, zabilježen je poraz ali nakon toga su uslijedile sve pobjede da bi se u finalnom susretu „odužili“ domaćoj ekipi za jedini poraz.

Finale je bilo neizvjesno samo u prvom setu do rezultata 14:14, kada naše odbojkašice prave razliku i rutinski set privode kraju sa 25:17. U drugom setu nije bilo neizvjesnosti, a za to su se pobrinule mlade Prijedorčanke koje nisu ostavile „prostora za nadu“ domaćinu i ovaj set su osvojile sa ubjedljivih 25:13 stigavši tako do titule pobjednica ovog međunarodnog turnira.

Za najbolju igrčicu turnira proglašena je Vesna Đukić kapiten OK „Prijedor Vožd“, najbolji srednji bloker je Prijedorčanka Ivana Uzelac a istakle su se i Anja Milinković, Tamara Ećim i Katarina Rađenović.

Kako je istakao Slobodan Mudrinić, tim menadžer OK „Prijedor Vožd“, sam odlazak na ovaj turnir je bio uspjeh sam po sebi.

„Predstavljali smo Republiku Srpsku i BiH u Poljskoj a iskoristili smo priliku da promovišemo grad Prijedor kao turističku destinaciju zahvaljujući Turističkoj organizaciji Prijedora i Opštini Prijedor. Svim učesnicima turnira podijeljeni su propagandni materijali i prigodni pokloni. Uspjeh je tim veći ako se zna da naša ekipa nije igral u kompletnom sastavu“, rekao je Mudrinić.

On se posebno zahvalio roditeljima mladih prijedorskih odbojkašica koji su sami finansirali putovanje bez ičije pomoći.

„Zahvaljujem se i našem domaćinu na gostoprimstvu te članovima prijateljskog kluba OK Una iz Bosanske Krupe, Samiru Elezoviću, Ajli Todorovac i Samri Elezović“, istakao je je Mudrinić.

Tim menadžer Slobodan Mudrinić je na kraju dodao da je OK „Prijedor Vožd“ u ovoj godini imao sjajne rezultate na međunarodnoj i domaćoj sceni što je svojevrstan pokazatelj rada u klubu i sada je na nadležnima da se ovaj rad „isprati“ i da naše odbojkašice konačno dobiju bolji tretman.
Tekst i foto – OK „Prijedor Vožd“ i GradPrijedor.com

Comments are closed.