Odbojkašice Vožda na Festivalu odbojke u Novom Sadu

U okviru priprema za nastavak takmičenja u omladinskoj ligi Republike Srpske članice OK „Vožd“ iz Prijedora su po drugi put učestvovale na Festivalu odbojke u Novom Sadu. Na ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji je učestvovalo 120 ekipa iz više evropskih država, a Prijedorčanke su zauzele 32. mjesto, zabilježivši po 2 pobjede i 2 poraza kao i, zbog specifičnih propozicija za ovaj turnir, 2 neriješene utakmice. Predsjednik kluba Slobodan Mudrinić istakao je veliki napredak ekipe iz utakmice u utakmicu što je i bilo postavljeno kao cilj na ovom nezvaničnom klupskom prvenstvu Evrope.
„Djevojke su pokazale veliki napredak kako u igračkom pogledu tako i u ponašanju van terena. To nam je takođe veoma važno jer je naš klub prestavljao grad Prijedor i Republiku Srpsku i jedini je klub iz RS koji je učestvovao na ovom međunarodnom turniru a ostvario je najbolji rezultat od ekipa iz BiH. Posebno bih istakao trenera kluba Ivanu Jazić koja pokazuje veliki potencijal za ovaj posao i jedna je od rijetkih djevojaka trenera“, rekao je Mudrinić. Od mladih prijedorskih igračica posebno se istakla Ljubica Mandić koja je na ovom turniru dokazala da ima veliki potencijal i na njoj je da nastavi sa dosadašnjim pristupom treningu.
Jovana Brdar, Ivana Uzelac i Vesna Đukić su potvrdile kvalitet uz određene oscilacije u igri, a ostale djevojke, Aleksandra Mijuk, Katarina Rađenović, Marija Lukić, Nikolina Janjić, Nađa Cepić, Irina Mudrinić, Tamara Ećim i Anja Milinković su potvrdile da se mogu boriti za mjesto u timu. Osim navedenih igračica, dio tima bile su i Jelena Đurić-pomoćni trener i Mila Radišić-medicinsko osoblje. „U januaru mjesecu nas očekuje prvi međunarodni Svetosavki turnir u odbojci na kojem će učestvovati ekipe iz Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske. Sa velikom žalošću moram da istaknem da smo zbog nedostatka finansijskih sredstava morali otkazati gostoprimstvo ekipama iz Zagreba, Vršca, Kamenice i Pećinaca, a naredne godine očekujemo da se u realizaciju ovog turnira uključi i prijedorska turistička organizacija“, rekao je na kraju Slobodan Mudrinić, predsjednik OK „Vožd“ Prijedor.
Tekst i foto – OK „Vožd“ Prijedor i GradPrijedor.com

Comments are closed.