Održan 14. Međunarodni karate turnir Shodan kup 2012

Na 14. Međunarodnom karate-turniru “Shodan kup 2012“, održanom u gradu na Sani, najuspješniji su bili članovi Hercegovca iz Bileće, koji su nakon takmičenja u katama i borbama u svim uzrasnim kategorijma,u pojedinalnoj i ekipnoj konkurenciji, osvojili 197 bodova, ispred drugoplasirane Mladosti (Kostajnica) sa 138 i banjalučkog “Bušida“ sa 96 bodova.

Iz generalnog plasmana, prilikom bodovanja, izuzeti su, već po tradiciji dometi domaćeg Karate kluba “Shodan“, s obzirom da su Prijedorčani imali najviše predstavnika. Pojedinačno, epitet najboljeg ponio je njihov takmičar Marko Stanić, dok je kod djevojaka to priznanje pripalo Jeleni Kozijak iz Hercegovca. Natupilo je 476 učesnika iz 18 klubova Srbije, Slovenije, Republike Srpske i Federacije BiH.

– Šteta je što nisu doputovali i najavljeni gosti iz Subotice, pošto im se pokvario autobus kod Slavonskog Broda u susjednoj Hrvatskoj, ali po ocjenama delegata turnira Bojana Tadića iz Doboja, te vrhovnog sudije Petra Kozijaka iz Bileće i svih učesnika, organizacija je bila na najvišem mogućem nivou, bez ijednog propusta, a ono što je najvažnije nije bilo povreda na borilištima. Trudićemo se da sljedeća, 15-ta smotra, koja će se održati u okviru proslave dvije decenije postojanja kluba, naredne godine, bude još uspješnija-rekao je prvi čovjek Karate kluba “Shodan“, ujedno i generalni sekretar Karate saveza Republike Srpske Rajko Vučićević.

Lijepu sportsku manifestaciju u prijedorskoj dvorani “Mladost“ otvorio je Milenko Đaković, potpredsjednik opštine Prijedor, koja je bila generalni pokrovitelj “Shodan kupa 2012“.

Tekst i foto – Nenad Đerić, GradPrijedor.com, Karate klub Shodan Prijedor

Comments are closed.