Održana „Šesnaestomajska biciklijada“

Turistička organizacija grada Prijedora u saradnji sa Biciklističkim klubom „Kozara“ iz Prijedora organizovala je juče „Šesnaestomajsku biciklijadu“ i to je bila posljednja manifestacija kojom je obilježen Dan grada, 16. maj.

Ova masovna vožnja biciklima ulicama grada organizovana je uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, Auto moto saveza Republike Srpske i Auto moto društva iz Prijedora.

Doduše, zbog nedavnih poplava, broj učesnika bio je nešto manji nego protekle godine, kada se ovoj manifestaciji odazvalo preko tri stotine biciklista. Sada su dominirali ljubitelji dvotočkaša mlađeg uzrasta, od kojih su neki vozili u pratnji roditelja.

Biciklijada je vožena rutom dugom oko četiri kilometra, a start je bio na Trgu majora Zorana Karlice. Po riječima Darka Dakića iz BK „Kozara“, vozili su centrom grada, preko Pećana, Puharske, Urija, Partizanskom ulicom nazad do gradskog trga.

„Ovo je naša podrška lokalnoj zajednici, jer se Biciklijada održava povodom 16. maja, Dana grada. Cilj nam je popularizacija sporta, biciklizma, zdravog načina života i turističkih potencijala samog grada“, rekao je Dakić.

Direktor Turističke organizacije grada Amira Ganić potvrdila je da je peta po redu biciklijada okupila stotinjak biciklista svih uzrasta.

U periodu trajanja biciklijada na trgu majora Zorana Karlice održana je radionica za djecu na poligonu za male bicikliste koji su obezbijedili Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, Auto moto savez RS-a i Auto moto društvo Prijedor.

„Ovom akcijom je promovisan biciklizam, značaj biciklizma i učešće biciklista u saobraćaju, te zdraviji način života uz rekreativnu vožnju biciklom“ , istakla je Ganićeva.

Učesnike biciklijade pozdravio je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je istakao da je biciklizam izuzetno važna aktivnost za razvoj zdravog tijela i duha.

„Uprkos problemima oko poplava, mladi ljudi su se okupili na ovom gradskom trgu da pokažu da život ide dalje i da ćemo uporedo sa sanacijom šteta od poplava i ovoga puta naglasiti značaj fizičke aktivnosti i bavljenje sportom za šta su idealni ovakvi lijepi proljećni dani“, istakao je Đaković.

Najmlađim učesnicima biciklijade su uručene „biciklističke dozvole“ koje je obezbijedila Agencija za bezbjednost saobraćaja, a podijeljeno je i stotinjak članskih karata koje je obezbijedio Biciklistički klub „Kozara „iz Prijedora.

Izvor: PrijedorGrad.org
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.