Održana Skupština Fudbalskog kluba Rudar Prijedor-Božo Grbić novi predsjednik UO

Božo Grbić,dosadašnji predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, delegiran iz redova jednog od sponzora Rudnika željezne rude “Prijedor“, imenovan je za novog predsjednika Upravnog odbora, dok će funkcije potpredsjednika obavljati Milenko Đaković i Duško Vlačina. Pored njih, 26 prisutnih od ukupno 35 članova najvišeg tijela premijerligaša BiH, na sedmoj redovnoj sjednici Skupštine, jednoglasno je u UO izabralo je još: Mladena Zgonjanina, Predraga Šorgu, Slobodana Gajića, Ognjena Hrnjaka, Milorada Šipku i Ranka Vučkovića.
– Operativnim planom za sezonu 2012/2013 zadatak nam je da budemo stabilan klub, a kompletna logistika biće usmjerena ka profesionalnijoj organizaciji, koja će tražiti odgovornost i umijeće. Uz rezultate seniorske ekipe, orijentacija je ka poboljšanju infrastrukture, kao i omladinskom pogonu.
Do prve utakmice na domaćem terenu biće završena “Istočna“ tribina i novim sjedištima omogućiće se bezbjednost gledaocima, a u perspektivi su i veći planovi, kako na poboljšanju navodnjavanja terena tako i osvjetljenju Gradskog stadiona, te osposobljavanju terena “ Suhi Prijedor“ i terena u Ljubiji. Vodeći računa o budžetu oslanjaćemo se sve više na domaći igrački kadar, kao i klubova iz okruženja, poboljšati saradnju sa fudbalskim savezima Republike Srpske i BiH, prema kojima smo do sada u svojim nastupima bili korektni i poštovali propise, te poboljšati marketinške aktivnosti. Činjenica da smo svi delegirani od strane sponzora opštine Prijedor, Arcelor Mittal rudnika i Rudnika željezne rude Prijedor je najsigurniji način da izvšimo ono što smo zacrtali, a ako nam se od sredine tabele pruži u budućnosti mogućnost da uzmemo i “zalogaj više“ znaćemo to iskoristiti i približiti Rudar Prijedor izlasku na međunarodnu scenu – rekao je, zahvalivši se u ime članova UO na izboru, Božo Grbić, kojeg će do sljedeće Skupštine na mjestu predsjednika Skupštine zamjenjivati dosadašnji potpredsjednik Skupštine Dragan Bojanović.
Poslije usvajanja zapisnika sa protekle šeste sjednice, na dnevnom redu ovog skupa našao se rad Komiteta za hitna pitanja. U uvodnim napomenama Grbić je podsjetio da je shodno svojim ovlaštenjima, kao predsjednik Skupštine, na osnovu članova 39. i 40. Statuta kluba, koji je u skladu sa statutarnim odredbama FS RS i FS BiH proljetos raspustio UO i administraciju u posljednjem trenutku, kako zbog krize rezultata, tako i međuljudskih odnosa.
– Ostvaren je, nakon smjene tadašnjeg šefa stručnog štaba Dragana Radovića i imenovanja Velimira Baje Stojnića opstanak u premijerligaškoj konkurenciji, a poboljšana infrastruktura. Održali smo sedam sjednica, u periodu od 1.januara do 31.maja redovnim prilivom sredstava od strane sponzora prihod je iznosio 301.408,08 a odliv 301.210,76 KM. Ostala su dugovanja od 209.798,04 KM, najviše zbog ranije neizmirenih stipendija, premija, stanarine, iako je dio izmiren. U prelaznom roku otišlo je 12 igrača, došlo 11, plus dva povratnika igrači iz naših redova Borislav Topić i Duško Vranešević. Imamo i dvojicu fudbalera Budimira Despotovića i golmana Bojana Tripića, koji se oporavljaju od operacija, a selekcijom i odlično obavljenim pripremama, bio bih uvjeren da bi već na startu prvenstva napravili pozitivan rezultat u Sarajevu protiv Olimpika. Ipak, što našim greškama, ali i područnog i saveza RS i BiH, sedam igrača administrativnim propustima nije registrovano – istakao je Milorad Šipka, podnoseći izvještaj o radu Komiteta, u kojem su se, pored njega, nalazili još Rešad Crnalić i Nebojša Tomičić.
Usvojen je finansijski izvještaj za 2011.godni sa pozitivnom ocjenom revizora i mišljenem da je objektivan, koji je podnio Petrašin Rodić. Ostvaren je prihod od 558.583 KM najvećim dijelom od donacija pomenutih najvećih sponzora (417.464), dok je u rashodu od 694.376 najveća stavka (152.309) na ime ugovornih obaveza prema igračima.
Donijeta je odluka da se prihvate izmjene i dopune Statuta Rudar Prijedora, sa dominantna dva pitanja, od kojih se prvo odnosilo na usklađivanje sa Statutima FS RS i BiH o radu i sastavu Komiteta za hitna pitanja, a drugo je da delegirani predsjednik i dva potpredsjednika imaju status članova komiteta.
U nizu diskusija, koje su bile konstruktivne, od Vlade Liščinskog, potpredsjednika Fudbalskog saveza područja Prijedor, Slobodana Ličine, legendarnog igrača i kasnije dugogodišnjeg trenera, Milana Milunovića, v.d. sekretara kluba, pomenutih Bojanovića i Đakovića, koji je prenio i pozdrave načelnika opštine Marka Pavića, bila je evidentna, ako je i u kritičkim tonovima, želja da se dobronamjerno ukaže na slabosti, kako bi Rudar Prijedor ostao ono što je oduvijek bio-sportski ponos grada na Sani i Potkozarja. Posebno priznanje odato je Stojniću jer se sa sigurnošću može konstatovati da u iskustvu ovoga stručnjaka “zeleno-crni“ žele da baziraju dugoročno svoje, reklo bi se, realne ambicije i planove. Da će istinski biti uz fudbalski kolektiv koji sljedeće godine navršava osam i po decenija postojanja potvrdio je i Ognjen Vukmirica, delegat u Skupštini, kao predstavnik navijača. Upozorio je na mnoge zahtjeve koji se postavljaju i pred simpatizere, na kojima se i dalje još više mora učvršćivati saradnja sa Upravom. Obećao je da, pred izbore neće biti političkih parola, ali da se popularni “Alkohol bojsi“ nikada neće odreći skandiranja kojim izražavaju privrženost srpskom Kosovu.
Tekst – Nenad Đerić
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.