Održana Skuština FK „Radnik Urije“ Prijedor: Drago Milošević novi predsjednik kluba

Na Skupštini Fudbalskog kluba „Radnik Urije“ iz Prijedora, člana Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, za novog predjsednika izabran je Drago Milošević, diplomirani inženjer rudarstva i direktor prijedorske firme „Rudprom“ te dugogodišnji sportski radnik.

Ne tako davno prvi čovjek premijerligaša BiH „Rudar Prijedora“ na ovoj funkciji zamijeniće Slavišu Kralja, koji će ubuduće biti sportski direktor prijedorskog fudbalskog kolektiva osnovanog prije godinu i po dana, kolektiva koji je „naslijedio“ FK „Žitopromet“.

Umjesto Milorada Šipke, koji se već nalazi u direktorskoj poziciji FK „Rudar Prijedor“, dužnost predsjednika Skupštine obavljaće Milorad Kobas, dok će do novog saziva najvišeg tijela, tačnije isteka svog mandata, Predrag Jeftić i Aleksandar Aleksić ostati potpredjsednici Skupštine. To su glavne odluke sadržajnog i lijepo organizovanog skupa „Urijaša“ održanog u prostorijama Mjesne zajednice ovog prijedorskog naselja. Na istom mjestu će se ubuduće nalaziti i tri prostorije kluba, koje uskoro trebaju da budu dovedene u funkciju, a predviđeno je da, kada se za to steknu uslovi, bude zaspolen i profesionalni sekretar.

-Možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima, s obzirom na materijalna sredstva sa kojima raspolažemo. U srzoni 2011/2012 bili smo treći, a zamalo nam je izmaklo željeno drugo mjesto i plasman u Drugu ligu RS kroz „baraž“ zbog poraza u posljednjem kolu u gostima. Mlađe kategorije su postigle zapažene rezultate: pioniri su osvojili drugo mjesto u Ligi mladih FSP Prijedor, a „pjetlići“ (2002.godište) su bili pobjednici „Mini-maksi“ lige i mnogih turnira. Početak tekuće sezone dočekan je u nepovoljnim okolnostima, ali najbitnije je da, iako su ovom klubu mnogi predviđali da neće opstati, on je postao prepoznatljiv i uvjeren sam da sa novim ljudima ima prostora za njegov napredak, Uspostavili smo saradnju sa „superligašem“ Srbije novosadskom „Vojvodinom“ i očekujemo do kraja godine posjetu njenih predstavnika kako bi se ozvaničio projekat o zajedničkoj školi fudbala – istakao je podnoseći izvještaj o radu Slaviša Kralj.

Rekavši da je priliv sredstava u ovoj sezoni iznosio 44.470 KM, zahvalio se na ogromnoj pomoći roditeljima mladih fudbalera, jer je od članarine djece u budžet pristiglo 16.000 KM. Naglasio je i stalnu pomoć opštine Prijedor, posebno na posredovanju kod velikog problema, jer je klub pred početak prvenstva bio „deložiran“ sa stadiona „Žitoprometa“, pošto je isti u vlasništvu Fabrike keksa „Mira“, ali je ipak, angažovanjem tadašnjeg načelnika, a sadašnjeg gradonačelnika Prijedora Marka Pavića, omogućeno da na njemu ostane do 30.oktobra, odnosno završetka jesenjeg dijela. U taj stadion uloženo je prije početka takmičenja 12.000 KM.

– Organizaciono i finansijsko jačanje kluba sa željom da u naselju Urije sa preko 30.000 stanovnika, ali bez velikih sportskih aktivnosti, klub umjesto sadašnjih 100 ima 300 članova, da dugoročno seniorska ekipa uđe u Drugu ligu RS, a potom i Prvu ligu RS, gradnja novog stadiona, pošto je u neposrednoj blizini planirana i izgradnja nove sportske dvorane, stvaranje ženske ekipe i kluba malog fudbala, želja da se rad škole fudbala podigne na još veći nivo i da se angažovanjem svih članova Upravnog odbora, rezultatima koji će privlačiti veliki broj ljubitelja fudbala, jednog dana ne naplaćuje članarina mlađim kategorijama, među osnovnim su ciljevima našeg razvojnog plana za period od 2012-2017 godine. Konačno i da se izbije „zla krv“ između dva gradska kluba „Radnika Urije“ i „Rudar Prijedora“, jer želimo da, ono što je zemunski „Teleoptik“ beogradskom „Partizanu“, „Radnik Urije bude „filijala“ FK „Rudar Prijedor“ – naglasio je između ostalog Drago Milošević.

Pored njega u Upravni odbor imenovani su: Ranko Vučković i Rade Crnogorac (potpredsjednici), Boško Torbica, Ratko Macanović, Goran Kos, Milan Pilipović, Dražen Vrhovac, Goran Trubarac, Rade Trubarac, dr Ratko Stojić, Zoran Radaković i Miroslav Šormaz, a, s obzorom da po Statutu kluba UO može da broji 17 članova, postoji mogućnost da budu „koptirana“ još četiri nova imena.

Predsjednik Skupštine kluba Milorad Kobas, zahvalivši se na ukazanom povjerenju, izrazio je želju da oni koji vode trećeligaša RS opravdaju u naredne četiri godine svoj izbor, te je najavio da će za prvu fazu izgradnje stadiona, na lokaciji nekadašnjeg igrališta „Trgoprodaje“, biti potrebno obezbjediti finansije od oko 150.000 KM, a sa sistem drenaže terena neophodna su sredstva od oko 45.000 KM. Izrazivši nadu da će se i akcijaškim radom, ali, sa poštenim odnosom, koji će biti prepoznat, omogućiti da „Radnik Urije“ ima adekvatne uslove i, vjerovatno, više u šali, nego u zbilji, da stigne do i do Premijer lige BiH i prestigne „Rudar Prijedor“.

Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.