Oduševljeni gostovanjem u Italiji

fsa

U organizaciji Fudbalskog kluba „US Levico Terme““ iz istoimenog grada u Italiji, održan je fudbalski turnir na kojem su učestvovale 32 ekipe.

Među njima i velikani svjetskog i italijanskog fudbala: FK „Juventus“, FK „Internacionale“, „Helas“, „Verona FC“, „Udinese“, „Kalcio“, A.S. „Cesena“, A.S. „Citadela“.

FSA (Fudbalska sportska asocijacija) Prijedor je učestvovala na turniru za kategorije dječaka rođenih 2004 – 2006. godine, a bila je pojačana sa sedam igrača FK „Rudar Prijedor“ i jednim igračem FK „Radnik Urije“.

fsa2

U jakoj konkurenciji, zabilježili su pobjedu, remi i četiri poraza.

Aleksandra Savić ističe da je FSA Prijedor bila jedina inostrana ekipa i, po utiscima domaćina, odlični predstavnici Prijedora, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

– Odlazak na turnir je bio neopisiv doživljaj za igrače. Sportski radnici našeg grada, koji su pratili fudbalske nade Prijedora, mogli su vidjeti šta i kako rade veliki klubovi, a prilike za to su rijetke – istakao je trener Zoran Petković.

Po riječima trenera Mladena Čiče i Veljka Janjetovića, te predstavnika Kluba, Aleksandra Savića i Brane Bucala, utisci su više nego dobri. Zahvalni su Draganu Došenu, Kristini Bertoti, Tomasu Acleru i predsjedniku US „Levico Terme“ Sandru Bereti, koji su omogućili odlazak na turnir kao i nezaboravan boravak u Italiji.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.