OFK Brdo Hambarine: Novajliji u Regionalnoj ligi prijala jesen

Ekipa Omladinskog fudbalskog kluba „Brdo“ iz Hambarina, koja je ove jeseni prvi put zaigrala u Regionalnoj ligi Republike Srpske grrupa Zapad, s obzirom da ovaj sportski kolektiv postoji tek sedam godina, ispunila je očekivanja osvajanjem devetog mjesta sa 17 bodova.

„Brdo“ je u 13 prvenstvenih kola ostvarilo pet pobjeda i doživjelo šest poraza, a uz dva remija, postiglo je 31 i primilo 28 golova.

– Možemo biti zadovoljni postignutim, jer, izuzev poraza kod kuće od jesenjeg prvaka „Omarske“ (1:6) nismo imali većih kikseva. Osjetilo se kod nas, kao novajliji u ovom rangu takmičenja, neiskustvo u mnogim susretima, ali, uvjeren sam, na proljeće ćemo pružati još bolje partije. Zahvalni smo i našim vjernim navijačima koji su nam pružali podršku i učinićemo sve da ih ne razočaramo u nastavku prvenstva – priča trener OFK „Brdo“ Amir Kaltak.

Vrijedi istaći da je riječ o dobro organizovanom klubu koji je zahvaljujući angažovanju agilne Uprave, ali i mnogih poklonika „najvažnije stvari na svijetu“ iz mjesta nadomak Prijedora, te onih koji su daleko od rodnog kraja, ali mu pomažu, učinio dosta pozitivnih stvari prije svega na stvaranju uslova dobrih uslova za rad.

Na stadionu „Vedro polje“ posebno naglašavaju saradnju sa premijerligašem „Rudar Prijedorom“, jer su ih iz ovog kluba ljetos pojačali mladi igrači Aleksandar Babić i Nemanja Marinović, ali se uzdaju i u rad sa mlađim kategorijama.

– S obzirom da ne sumnjamo da ćemo ispuniti osnovni cilj – opstanak, počećemo polako i podmlađivanje prve postave i stvaranje tima za budućnost, jer imamo zaista talentovanih mladih fudbalera. U vremenima ekonomske krize, to je jedini ispravan put za „male“ klubove – naglasio je vrijedni mladi stručnjak Amir Kaltak, svojevremeno prvotimac banjalučkog „Borca“.

Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.