OFK Brdo Hambarine, novi član Regionalne lige grupa Zapad-Debitantu cilj opstanak

Za kratko vrijeme svog postojanja Omladinski fudbalski klub Brdo iz Hambarina, koji je svoju prvu utakmicu, protiv Sloge iz Rakelića u okviru takmičenja za Kup Republike Srpske, na nivou prijedorskog područnog saveza, odigrao 2005. godine, ostvario je zapažene rezultate. Osvajanjem titule prvaka u četvrtorazrednomrangu RS, pod okriljem FSP Prijedor, postao je novi član Regionalne lige RS-grupa Zapad.
– Prije rata u Hambarinama je postojao Polet, a, iako je u poslijeratnom periodu OFK Brdo imalo za cilj da djeluje okupljajući igrače iz vangradskih naselja na lijevoj obali Sane, gdje su se vratili Bošnjaci, multinacionalan je, a u prvoj ekipi imamo fudbalere i iz drugih opština, Kostajnice u RS i Sanskog Mosta u Federaciji BiH. Imamo 87 igrača, seniorski tim vodi Amir Kaltak, kadete Ees Fikić, a pionire Adnan Ramić-priča sportski direktor kluba Bahrudin Džamdžić.
Na čelu Skupštine Ismait Poljak, dok je predsjednik Upravnog odbora, koji broji 13 članova, Ismet Imširović, najveći sponzor, sekretar je Mirza Alkić. Uz skromna sredstva od opštine Prijedor, rukovodstvo je pribavljalo finansije od donatora, kako iz svog mjesta, tako i dijaspore.
– Na našem terenu, koji održavamo prskalicama za automatsko navodnjavanje, prije odlaska na pripreme u Međugorje, trenirao je i premijerligaš BiH Rudar Prijedor, jer je u odličnom stanju. Ulagali smo u infrastrukturu, pošto smo bili svjesni da su uslovi neophodni za velike domete. Imamo objekat, koji uz kancelarije i svlačionice, u prizemlju ima kafić, a na spratu restoran. Cilj u debitantskoj sezoni, biće nam svakako da izbrimo opstanak-naglasio je Džamdžić.
U novoj sezoni trener Kaltak računa na igrače, koji su ostvarili najveći uspjeh u istoriji, a to su: Denis Kardumović, Jadranko Vidović (golmani), kapiten Dino Dedić, te Dario Ostojić, Admir Đug, Samir Kaltak, Bojan Kecman, Alen Kalender, Denis Gredelj, Nikola Savić, Amir Kurtović, Samir Hadžimuratović, Semir Baltić, Denis Mujadžić, Jasmin Hadžiosmanagić, Adnan Ramulić, Ahmet Kulaš, Anel Hamulić i Denis Kazaferović. Otišli su Miladin Paspalj i Mišo Milošević, ali su zato stigla pojačanja, na osnovu odlične saradnje sa „rudarima“ sa Sane povratnik Aleksandar Babić, koji je bio prvi strijelac sa postignutih 12 golova za OFK Brdo, samo u jesenjem dijelu, kao i Nemanja Marinović, Danijel Gavranović (Jablanica-Standard), Boško Banović (Kozara, Donji Orlovci), Asmir Brkić, Denis Plavotić i Nisad Grbić iz Škole fudbala „Dijamant“ (Sanski Most), dok su prvom timu priključeni Muamer Čaušević i ćuvar mreže Mensur Medić.
Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.