OK Vožd Prijedor-Svetosavski turnir prijateljstva

OK „Vožd“ Prijedor je proteklog petka, 27.01.2012. godine, veoma uspješno organizovao prvi međunarodni „Svetosavski turnir prijateljstva“ na kojem su učestvovala 3 kluba sa 5 ekipa. Na turniru je viđena veoma atraktivna igra uz prisustvo brojnih poklonika odbojke. Pobjednik turnira je ŽOK „Vrbas“ iz Srbije koja je ostvarila obje pobjede, drugo mjesto je zauzela ekipa domaćina OK „Vožd“ Prijedor, dok je treće mjesto osvojila ekipa OK „Una“ Bosanska Krupa. Za najboljeg tehničara turnira proglašena je Sanja Žarić iz ekipe domaćina, inače igračica iz Modriče koja studira u našem gradu i trenira sa prijedorskim odbojkašicama tako da je na ovom revijalnom turniru pojačala domaću ekipu. Najbolji srednji bloker je Ljubica Mandić iz OK „Vožd“, najbolji libero je Adema Mušeljić iz ekipe OK „Una“ dok je za najboljeg korektora turnira proglašena Irma Omerčić, takođe iz ekipe OK „Una“ Bosanska Krupa. Maša Đurković iz ŽOK „Vrbas“ je najbolji primač a najbolja igračica turnira je Aleksandra Vejnović, takođe odbojkašica pobjedničke ekipe. Posebno priznanje dodijeljeno je Jovani Brdar iz OK „Vožd“ za najperspektivnijeg mladog igrača.
Ivana Jazić, trener ženske ekipe OK „Vožd“, je izrazila svoje zadovoljstvo velikim brojem gledalaca na tribinama dvorane „Mladost“ što je pokazatelj da je odbojka kao sport svakim danom sve popularnija u Prijedoru. „Turnir je zamišljen kao promocija druženja i prijateljstva klubova učesnika turnira. U narednim godinama u organizaciju turnira želimo uključiti i Turističku organizaciju grada Prijedora kako bi promovisali naš grad kao turističku destinaciju te kako bi uz nihovu pomoć ugostili veći broj ekipa u Prijedoru. Moram da istaknem da smo zbog problema sa smještajem smanjili broj učesnika ove godine pa je prijedorska publika ostala uskraćena da na terenu vidi ekipe iz Zagreba, Vršca i Sremske Kamenice. Ipak se nadamo da je ovogodišnji turnir opravdao očekivanja a da će onaj naredni okupiti više timova što smo sebi postavili za cilj kada je u pitanju naredna godina“, rekla je Jazićeva.
Turnir je zatvoren utakmicom muških ekipa OK „Vožd“ Prijedor i OK „Una“ Bosanska Krupa u kojoj su domaći pobijedili sa 3-1. Momci trenera Davora Drinića pokazali su veliku borbenost i zabilježili su pobjedu koja je još značajnija znajući da je većini igrača ovo bila prva takmičarska utakmica. Za domaću ekipu su nastupili: Vladimir Đaković, Stojan Popović, Marko Čubrilo, Dejan Sajdel, Željko Zorić, Srđan Milosavac,Goran Jovanović, Marko Jordan i Vuk Mudrinić.
Tekst i foto – OK „Vožd“ Prijedor i GradPrijedor.com

Comments are closed.