„Omarska” lider Druge lige

omarskafk

Fudbaleri „Omarske” zabilježili su još jednu blistavu pobjedu i zadržala lidersku poziciju na tabeli Druge lige Republike Srpske, grupa Zapad.

Na gostovanju u Prnjavoru sa 4:2 izabranici Milenka Vulete savladali su domaći „Ljubić”. Susret je odigran po kišovitom i hladnom vremenu, a mežu pedesetak gledalaca tridesetak je bilo iz Omarske predvođeni „Brutalnom gerilom”.

Nakon početnog ispitivanja snaga „Omarska” je od dvadesete minute preuzela inicijativu i do kraja prvog poluvremena igralo se uglavnom na polovini „Ljubića” „Omarska” u tom djelu igre nije uspjela stvoriti ozbiljniju šansu, a domaći su to kaznili i u 30. minutui postigli vodeći gol.

U drugom poluvremenu promrzli fudbaleri „Omarske” su dodali gas i postigli 4 gola. Darko Romanić je u 47. minutu izjednačio a domaći u 65. minutu realizovali jedanaesterac i ostvarili vođstvo od 2:1.

Tri sjajne prilike za „Omarsku” nisu realizovali Anđić, Jaćimović i Krecelj.

Otpor domaćih je konačno slomljen u periodu od 78. do 85. minuta kada su golove postizali Jaćimović, Krecelj ’80 i Grahovac.

Za „Omarsku” su igrali: B. Romanić, Višić (Rosić), Anđić, Zdjelar, D. Nišević, Grahovac, Krecelj, D. Romanić, Jaćimović, Hrvaćanin – (D.Romanić), Panić (Stanojević -).

Trener: Vuleta Milenko.

Nakon osam pobjeda i kiksa u Trnu, kada su zaradili pet crvenih i osam žutih kartona, „Omarske„ je zadržala lidersku poziciju.

U derbiju ovog kola „Sloga” je u Doboju savladala Slogu iz Srpca sa 4-1, tako da je sada prvi pratilac „Omarske” Sloga iz Doboja koja zaostaje 3 boda.

U 10. kolu u Omarsku dolazi „Ozren” U ekipu se vraćaju golman Begović i Malešević, a zbog kartona neće biti Dejan Nišević i Hrvaćanina.

Comments are closed.