Optužuju sudiju Gorana Paradžika-U Prijedoru ogorčeni: Bila je to klasična krađa

U 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Rudar je u Prijedoru poražen od Sarajeva (1:3), a čelnici ovog kluba smatraju da ih je sudija Goran Paradžik oštetio.

Juče je u Prijedoru održana vanredna sjednica Upravnog odbora Rudara, na kojoj je analiziran poraz od bordo momčadi.

Čelnici prijedorskog premijerligaša tvrde da su oštećeni od glavnog sudije, a danas je na adresu našeg portala stiglo i službeno saopštenje.

„Obavještavamo vas da se u Prijedoru u nedjelju 12. avgusta desila klasična fudbalska krađa u režiji sudije Gorana Paradžika i njegovih pomoćnika. Zahtjevamo od Komisije za sudije i suđenje Fudbalskog saveza BiH, ali i Komiteta za normalizaciju da analizira suđenje Gorana Paradžika na utakmici Rudar – Sarajevo i shodno onome što vide na TV snimku, a mi smatramo da je to klasična krađa, da reaguju kako bi zaštitili fudbal. Ne želimo se baviti detaljima, kojih ima mnogo, ostavljamo to stručnim službama u Savezu kojima za sada vjerujemo. Spremni smo na zajedničko gledanje snimka i upoređivanje činjenica, odnosno lošeg suđenja koje je bilo tendeciozno i navijačko“, navodi se u saopštenju FK Rudar.

„Ako sudije i kontrolori suđenja, koji ih pokrivaju, i dalje budu glavni segmenti fudbala u BiH imat ćemo ‘jadnu ligu’ iz koje će klubovi ići u Evropu samo da se brukaju. Zar nam nije dovoljna opomena ovo ljeto kada su bh. klubovi ispadali od Čelika, Zete i Maribora. Ukoliko se niko ne oglasi od nadležnih komisija FSBiH zaduženih za sudije i suđenje i ne stane u zaštitu fudbala smatraćemo da je saučesnik u prljavim rabotama, koje su u ovom slučaju demonstrirane protiv našegg kluba.

Bila je ovo klasična otimačina i krađa pred 2.500 ljudi koji su došli da gledaju fudbal, a Gradski stadion su napustili sa gorčinom prouzrokovanom sportskom nepravdom i sudijskom krađom. Na kraju je simptomatično da se u istom kolu slično dešavalo i na utakmici Željezničar – Borac u Sarajevu.

Nećemo da pomislimo da se Premijer liga igra samo radi klubova u Sarajevu. Dakle, Rudar traži samo pravdu, ravnopravne uslove za takmičenje i pošteno suđenje, kako kod kuće tako i na strani. Nadamo se da je došlo vrijeme da Paradžik i sve pojave poput njega budu iskorjenjeni iz fudbala“, zaključuju u Prijedoru.
Tekst – Sportsport.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.