Otvoren 24. Petrovdanski padobranski kup

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović otvorila je danas na Aerodromu „Urije“ 24. Petrovdanski padobranski kup na kojem učestvuje oko 60 padobranaca odnosno 12 ekipa iz više evropskih zemalja i Omana.

Davidovićeva je rekla da je resorno ministarstvo Petrovdanski padobranski kup uvrstilo u kalendar manifestacija od značaja za Republiku Srpsku kako u sportskom, tako i u turističkom smislu, jer je 24 godina uspješne organizacije vrijedno pažnje i podrške.

Ceremoniji otvaranja ovog sportskog događaja po kojem je Prijedor preopoznativ, budući da je Kup uvršen i u zvanični kalendar Svjetske vazduhoplovne asocijacije, prisustvovala je i ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić, koja je i član Organiazcionog odbora manifestacije.

Ona je istakla da se posebna zahvalnost duguje Vojsci Slovenije koja je ustupila avion za nesmetano odvijanje tamičenja.

– Naime, Oružane snage BiH su nam uvijek u zadnji čas otkazivale helikopter i dovodile ovo takmičenje u pitanje. Kolege iz Slovenije su se same ponudile da nam pomognu i dugujemo ih veliku zahvalnost za razumijevanje – rekla je Rešićeva.

Dobrodošlicu je ispred grada domaćina poželio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Sportski direktor Kupa Zoran Sredić rekao je da je na ovogodišnjem takmičenju velika konkurencija.

– Među padobranskom elitom je Paolo Filipini iz Italije, koji ima 16.200 skokova i koji je sa reprezentacijom Italije sedam puta bio svjetski prvak. Titulu osvajača Kupa brani Ištvan Aštaloš, aktuelni prvak Evrope – istakao je Sredić.

Takmičenje će se odvijati u svim kategorijama i to u osam serija, a potom slijede polufinalni i finalni skokovi. Ako vremenski uslovi dozvole, zatvaranje Kupa i proglašenje pobjednika zakazano je za sutra u 16:00 časova.

Među učesnicima su timovi iz Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Poljske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i BiH, te Omana.

Organizator Petrovdanskog padobranskog kupa je Aeroklub „Prijedor“, a pokrovitelji su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i grad Prijedor.

Više fotografija možete pogledati u galeriji na adresi https://www.gradprijedor.com/24-petrovdanski-padobranski-kup-prijedor-2019

Izvor: SRNA – RTRS
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.