Otvoren jubilarni Blanik kup „Prijedor 2015“

Blanik

Na Aerodromu „Urije”, otvoren je deseti jubilarni Blanik kup „Prijedor 2015”, na kome učestvuje 35 takmičara iz Poljske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH.

Direktor Blanik kupa „Prijedor 2015“ Milan Marković rekao je da u takmičenju u preciznom slijetanju jedrilicom na aerodromu „Urije“ danas učestvuje i BiH.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, predsjednik Organizacionog odbora, otvorila je jubilarno i jedino takmičenje te vrste u BiH.

-Posebno nas raduje što ovdje danas imamo predstavnike svih zemalja bivše Jugoslavije i drugih evropskih država koji su prepoznali jedinstvenost ovog takmičenja. Mi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini. Vlada Republike Srpske za podršku ovoj manifestaciji izdvojila je 10.000 KM, rekla je Rešićeva.

blanik2

Savjetnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Tomislav Marić istakao je da je Blanik kup jedan od prvorazrednih sportskih događaja koji, uz utakmice košarkaških reprezentacija Srbije i Slovenije u Banja Luci, zaokružuje sjajnu sliku sportskih događaja u Republici Srpskoj. Grad Prijedor i njegov aero klub godinama su prepoznatljivi, a gostoprimstvo i veličina Kozarčana prepoznati su u svijetu, rekao je Marić.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković poželio je učesnicima ugodan boravak u Prijedoru i da uz sportsku sreću ostvare dobre rezultate. Izrazio je očekivanje da će ovogodišnji učesnici i drugi doći i idućih godina.

Takmičarski letovi jedrilicom Blanik su planirani do 17 časova. U 18 časova je proglašenje najuspješnijih ekipa i takmičara u generalnom plasmanu, na nivou BiH i Republike Srpske.

Uz jedriličarske letove biće i akrobatski letovi.

Organizator Kupa je Aeroklub „Prijedor”, a pokrovitelji Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Grad Prijedor.

Jedriličari domaćeg Aero kluba „Prijedor”, uz visok plasman u generalnom plasmanu i na nivou BiH prošle godine su bili bez premca u konkurenciji takmičara Republike Srpske.

Ove godine nastupa pet ekipa kluba domaćina.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.