Otvoren teniski turnir Prijedor open 2008

Na terenima Teniskog kluba „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru počeli su mečevi Petog ATF fjučers turnira „Prijedor open 2008“ i 35. memorijala „Dr Mladen Stojanović“. Predsjednik TK „Dr Mladen Stojanović“ Branko Latinović na sinoćnjem otvaranju ovog međunarodnog turnira naveo je da je „Prijedor open 2008“ okupio 32 teniske nade iz više zemalja.

„Od 32 učesnika 20 je, na osnovu plasmana na ATP listi, direktno obezbijedilo učešće, osam je ušlo nakon kvalifikacija, a četvorica tenisera igraju po pozivu organizatora i domaćina, TK `Dr Mladen Stojanović`“ – rekao je Latinović.

Turnir je zvanično otvorio načelnik opštine Marko Pavić koji je istakao da je tenis nerazdvojni dio kulturnog i sportskog identiteta Prijedora, te da je tradicija „bijelog sporta“ u ovom gradu duga gotovo jedan vijek.

Tenis se u Prijedoru igra od 1914. godine, a teniski klub formiran je prije 76 godina.

Finalni mečevi „Prijedor opena 2008“ igraju se 31. maja dubl i 1. juna singl, a finalisti će se boriti za nagradni fond od 10.000 dolara i 12 bodova na svjetskoj ej-ti-pi listi.

Ovogodišnja međunarodna teniska manifestacija organizovana je pod pokroviteljstvom opštine Prijedor i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a generalni sponzor je kompanija „Mital Arselor“.

Izvor: Nezavisne novine – SRNA

Comments are closed.