Ovjera bodova sa Tušnja

Poslije prekinutog niza od šest uzastopnih poraza i pobjede u Tuzli nad Slobodom od 2:1, fudbaleri Rudar Prijedora sa puno više optimizma dočekuju današnji susret na Gradskom stadionu sa GOŠK-om. – Sigurno je da nas čeka jako važna utakmica zbog svih stvari koje smo ogromnim naporima riješili u protekle dvije sedmice. Napredak se vidio već u Tuzli, gdje smo osvojili tri boda, koji će dobiti puni smisao ukoliko danas zabilježimo novu pobjedu. Tada bismo bili puno bliže osnovnom cilju, opstanku u elitnoj konkurenciji – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Stojnić.
Vedran Kantar je odradio kaznu zbog žutih kartona, te će se, najvjerovatnije, naći u startnoj postavi, a spremni su i svi ostali kandidati za prvi tim, izuzimajući povrijeđene, golmana Bojana Tripića i Budimira Despotovića.
– Najozbiljnije shvatamo protivnika kod kojeg se nikad ne zna kako će odigrati kod kuće, ali i na strani. Međutim, isti pristup imali bismo prema bilo kojoj ekipi, jer je ovo jedan od odlučujućih mečeva. Nova pobjeda će nam vratiti potpuno samopouzdanje, ali i povjerenje svih, naročito naših vjernih navijača – naglasio je Kantar.
Glas Srpske

Comments are closed.