Padobranac Siniša Vujaković vicešampion Austrije

padobran1

Na prvom ovogodišnjem Svjetskom kupu u padobranskim skokovima na cilj, održanom nedavno na aerodromu Grobnik kod Rijeke, najtrofejniji prijedorski „ciljaš“ Siniša Vujakovića, osvojio je sedmog mjesta u master-kategoriji.

Jedini bosansko-hercegovački internacionalac seriju uspjeha nastavio je u Austriji – savezna republika Kernten.

Vujaković, član Aerokluba „Prijedor“ i reprezentativac BiH, koji na austrijskoj i svjetskoj sceni već godinama takmiči za ekipu „Akvalajf“ iz Graca, na 48. Prvenstvu Austrije osvojio je s ovom ekipom titulu vicešampiona.

Vodeći do zadnjeg skoka, „Akvalajf“ je u dramatičnoj završnici takmičenja izgubio od aktuelnog šampiona, ekipe „Red Bul“ iz Salcburga.

„Nije sramota izgubiti od logistički, kadrovski i prije svega finansijski najjače ekipe Austrije, od trostrukog šampiona.

Ali izgubiti u zadnjem skoku i to samo zbog tehničke greške, tzv. pogrešne noge predzadnjeg skakača, e to je već sportska tragedija.

padobran2

Šteta, pogotovo zato što je to vjerovatno bila posljednja šansa ove generacije, jer se „Akvalajf“, svojevremeno najbolja klupska ekipa Svjetskog kupa, već godinama osipa i nastupa u oslabljenom sastavu,“ komentarisao je Vujaković.

U sastavu novopečenog austrijskog vicešampiona, Siniša Vujaković narednog vikenda nastupa na drugom ovogodišnjem Svjetskom padobranskom kupu, u Sloveniji, na kultnom Aerodromu „Lesce“ kod Bleda.

To je poslednji test pred njemu najdrađe takmičenje – jubilarni 12. Petrovdanski padobramnski Kup „Prijedor 2015“.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.