Pionirska Liga 6 za prvaka regije Banja Luka

Odigrana je i posljednja utakmica u Pionirskoj Ligi 6 za prvaka regije Banja Luka. U gradskom derbiju mladi košarkaši ekipe KK Hunters su kao nominalni gosti savladali domaću ekipu KK Prijedor rezultatom 65-55. Ovim trijumfom Huntersi su osvojili vrlo dobro 4. mjesto u ovoj ligi. Treba reći da je prije Lige 6 za prvaka igrana i liga kvalifikacija sa 12 ekipa koju su uspješno prošla oba prijedorska košarkaška kluba. Početak utakmice koja je igrana u sali OŠ „Dositej Obradović“ na Pećanima pripao je pionirima Prijedora koji su se bolje snašli u nervoznoj igri sa obje strane koja je donekle i razumljiva kada znamo da su u pitanju dječaci pionirskog uzrasta. Prvi dio meča završen je sa 21-12 u korist domaćih. Huntersi su uzvratili u drugoj četvrtini pa se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu 32-32. Pitanje pobjednika riješeno je u trećem periodu kada igrači trenera Ljuboje prave seriju od 15-2 za samo 6 minuta i stiču veliku prednost. Pokušali su pioniri Prijedora da uzvrate ali nedostajalo je raspoloženih igrača u ekipi koju sa klupe vodi Goran Elenkov. U zadnjoj četvrtini sa Hunterse su zaigrali svi raspoloživi igrači što su domaći iskoristili i malo ublažili poraz. Meč je završen rezultatom 55-65(21-12, 11-20, 9-23, 14-10). Kod pionira Prijedora više od ostalih su pružili Bakić, Marjanović i Marčetić dok su najefikasniji na susretu bili igrači Huntersa Kljajić i Dujić sa 20 odnosno 19 koševa.

 

KK PRIJEDOR – KK HUNTERS

55:65 (21:12, 11:20, 9:23, 14:10)

 

Sala OŠ „Dositej Obradović“

Srijeda, 09.12.2009.god.

Sudije: Ðurašinović i Stojanović (Prijedor)

 

KK PRIJEDOR

Marčetić F. 10, Vučen R. 2, Marjanović M. 11, Smiljanić B. 6, Stojaković M., Bakić N. 13, Aleksić M. 2, Torbica M., Bajić L. 3, Marin G. 8, Rodić S.

Trener: Elenkov G.

 

KK HUNTERS

Stanojević B. 6, Kolundžija Ð. 5, Dugić N. 12, Trninić R. 2, Gnjatović S. 1, Dujić N. 19, Malinić B., Vranješ M., Kljajić S. 20, Milanković V., Lajšić S.

Trener: Ljuboja B.

 

 

Tabela:

1. ROOKIE Banjaluka             20

2. BASKET2000 Banjaluka     16

3. PRNJAVOR Prnjavor          13

4. HUNTERS Prijedor             13

5. SERVITIUM Gradiška         12

6. PRIJEDOR Prijedor             11

Prvoplasirana ekipa KK ROOKIE iz Banjaluke će učestvovati na završnom turniru za prvaka RS.

 

Potrebno je napomenuti da su, pored igrača koji su nastupili u posljednjem susretu, za uspjeh ove selekcije zaslužni i: Klaut A, Vokić A., Handžić V., Jovanović D., Inđić D., Marić M. i Vujinović N., koji takođe treniraju u pionirskoj selekciji. Sa osvojenim 4. mjestom u ovoj ligi KK Hunters je napravio veliki uspjeh sa svojom najmlađom selekcijom. Pred ovim mladim igračima su nove utakmice u kojima će moći pokazati svoj potencijal. Na njima je samo da ulože još mnogo napornog rada da bi se kvalitet koji posjeduju razvijao u pravom smjeru za dobrobit prijedorske košarke.

Comments are closed.