Pobjeda kadeta Huntersa protiv Servitiuma

U odgođenoj utakmici 2. kola Super lige PKO Banja Luka, kadeti KK „Hunters“ Prijedor su na domaćem terenu pobijedili vršnjake iz KK „Servitium“ Gradiška rezultatom 75:71 (17:16, 15:11, 22:16, 21:28).
Kako rekoše posmatrači, dobra utakmica za oko, zanimljiva i neizvjesna. Šteta što nije bilo mogućnosti da se igra u dvorani „Mladost“, jer uz mali budžet koji ima KK „Hunters“ nije moguće platiti samo za salu 250 KM.
Nervoza čini svoje, kao i nezainteresovanost pojedinaca. Samim tim je smanjena i mogućnost rotacije i odmora najbitnijih igrača. Ipak, može se reći da su mladi igrači „Huntersa“ položili još jedan test, pritisak cijelim tokom meča i „čuvanje“ kakve takve prednosti.
Viđeno je dosta promjena ritma, oscilacija u igri obje ekipe što je i normalno za mlađe kategorije. Domaćini su vodili od samog početka, ali su se gosti uspijevali održavati na -5 do -12. Relativno siguran napad nije uspijevao nadoknaditi greške u odbrani, a prema broju primljenih poena ova utakmica je u TOP 5 najlošijih odbrana kadeta KK „Hunters“ u tekućoj sezoni. Raznovrsnija igra u napadu, više raspoloženih „poentera“ je presudila na stranu domaćina.
Zadnji period prava drama, igralo se koš za koš, slobodno bacanje za slobodno bacanje. Iako su se gosti bolje snalazili, igrali agresivnije u odbrani i povremeno zonsku odbranu, bili sigurniji i precizniji (što nam je najlošiji period utakmice u sezoni), domaćin je odolio pritisku i za razliku od prethodnih utakmica pogađao bitna slobodna bacanja te na kraju zasluženo slavio. Čestitke na borbenosti, zalaganju većine i pobjedi u bitnoj utakmici u borbi za 3.mjesto u Super ligi.
Strijelci: Marin G. 21, Kolundžija Đ. i Dujić N. po 17, Dugić N. 6, Vranješ M. 5, Balaban M. 4, Marjanović M. 3, Gnjatović S. 2
Slijedi utakmica protiv KK „Igokea“ koja se igra u nedelju u 15:30 u OŠ „Branko Ćopić“, a u zadnjem kolu protiv KK „Servitium“ u Gradišci. Pobjedama u ovim utakmica gotovo sigurno bi zauzeli 3.mjesto, što bi ujedno i bio najbolji rezultat za kategoriju kadeta prijedorske košarke. Bitno je napomenuti da je ova generacija (1996/97) i u pionirskoj konkurenciji prije 2 godine takođe zauzela 3.mjesto u Superligi PKO Banjaluka.

Tabela (br.utakmica-pobjede-porazi):
1. ROOKIE 8 8 0
2. BASKET 2000 8 6 2
3. HUNTERS 8 3 5
4. IGOKEA 7 3 4
5. MLADOST MG 6 2 4
6. SERVITIUM 7 0 7
Tekst i foto – KK „Hunters“ Prijedor i GradPrijedor.com

Comments are closed.