Počeo Petrovdanski padobranski kup

padobranski-kup1

U Prijedoru je danas otvoren jubilarni 20. Petrovdanski padobranski kup koji je okupio 13 ekipa i 75 takmičara iz šest zemalja.

Pomoćnik ministra za sport Goran Raca izjavio je da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i ove godine podržalo međunarodnu sportsku manifestaciju na aerodromu “Urije” u Prijedoru.

padobranski-kup2

“Ministarstvo je ovaj kup proglasilo manifestacijom od značaja za Republiku Srpsku i sigurno je da ona to svojim kvalitetom, brojem učesnika i regionalnom zastupljenošću i zaslužuje”, rekao je Raca novinarima u Prijedoru.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković pozdravio je učesnike i poželio im da ih služi vrijeme.

“Svi koji učestvujete ste pobjednici, a samo će neki biti za nijansu bolji”, rekao je Đaković otvarajući jubilarni kup.

Ceremoniji otvaranja kupa prethodio je aeromiting gdje su posjetioci uživali u letovima aviona, skokovima padobranaca, akrobacijama avionom i jedrilicom i grupnim letovima vazduhoplovaca i padobranaca iz Prijedora, Bihaća, Bijeljine i Sarajeva.

padobranski-kup3

Predsjednik Aero-kluba “Prijedor” Milan Marković rekao je da je aeromiting održan u okviru CAN projekta koji se finansira iz predpristupnih /IPA/ fondova Evropske unije i grada Prijedora i u okviru kojeg bi uskoro trebalo da počne izgradnja novog hangara.

“Ovo je nešto što duže vremena nije viđeno u Prijedoru. To je lijep poklon sugrađanima jer je to prvi aeromiting nakon 1990. godine”, kazao je Marković.

padobranski-kup4

U kupu, koji je od 2010. godine u zvaničnom kalendaru Svjetske vazduhoplovne asocijacije, učestvuju ekipe “Segedin” iz Mađarske, “Nikšić” i reprezentacija Crne Gore iz Crne Gore, “Rijeka” i “Kroacija” iz Hrvatske, “Austrija” iz Austrije, “Grifon” Beograd i “Paraćin” iz Srbije, “Banjaluka” i mješovita ekipa “Prijedor – Bihać” iz BiH i “Ptuj” iz Slovenije, a glavni sudija kupa i ove godine je Viktor Kupljenik.

padobranski-kup

Pokrovitelji kupa su grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo odbrane BiH.

Autor: SRNA – ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.