Počeo Prijedor open 2010

U Prijedoru je u utorak počeo finalni turnir 37. teniskog memorijala „Dr Mladen Stojanović“ odnosno 7. ITF futures „Prijedor open 2010“ na kome učestvuju 32 tenisera iz Francuske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Holandije, Njemačke, Češke, Austrije, Portugala, Belgije i BiH. Od 64 tenisera koja su počela kvalifikacije, 8 najboljih se plasiralo u glavni turnir. Osim njih, 20 tenisera je do borbe za titulu došlo zahvaljujući ATP rang listi dok su četvorica dobila specijalne pozivnice-wild card.

Prvi nosilac je Crnogorac Goran Tošić, 274. igrač na ATP listi. Svi mečevi se igraju na terenima Teniskog kluba „Dr Mladen Stojanović“, koji je i organizator turnira. Na svečanoj ceremoniji otvaranja, direktor turnira Mladen Jelača je naglasio da se bijeli sport u Prijedoru igra više od jednog vijeka, te je učesnicima poželio dobre rezultate koji će im donijeti nove bodove i viši plasman na rang listi. Pokrovitelji ovogodišnjeg turnira su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opština Prijedor, a generalni sponzor rudnici „Arselor Mittal Prijedor“.
Nagradni fond turnira iznosi 10.000 dolara, a pobjedniku će pripasti 18 ATP bodova i novčana nagrada. Finalni mečevi dublova su u subotu, 29. maja u 17 časova, dok je finale singla u nedjelju, 30.maja u 14 časova.

Comments are closed.