Poraz Rudara u Gacku

Lider Prve fudbalske lige Republike Srpske Rudar Prijedor poražen je u Gacku (0:3), ali Prijedorčani tvrde da pozitivan rezultat nisu mogli nikako da izvuku. U saopštenju za javnost, izdatom u nedjelju, Prijedorčani ističu: „Na Gradski stadion u Gacku smo stigli u 15 časova, sat i po prije početka meča. Odmah smo bili izloženi prvo verbalnom, a zatim fizičkom napadu, tako da smo bili primorani da se sklonimo i zaštitimo u svlačionici u kojoj smo ostali do izlaska na teren. U trenutku napada na stadionu nije bilo službenih lica, kao ni redarskih službi i policije. Procijenili smo da nema uslova za igru, jer smo došli da se sportski takmičimo, tako da borba za opstanak bude regularna. To domaćinu nije odgovaralo i imali su stav da nam neće nedostajati ni dlaka s glave ako izgubimo, a na kraju se ispostavilo da to nije tačno. Razmišljali smo da li uopšte da izlazimo na teren jer nismo imali nikakvu zaštitu. Morali smo telefonski da se obratimo Fudbalskom savezu RS, odnosno generalnom sekretaru Rodoljubu Petkoviću, jer nismo htjeli da rizikujemo da zaradimo kaznu ako ne izađemo na teren. To je prouzrokovalo drugi napad domaćina, kako smo uopšte smjeli da kontaktiramo ljude iz saveza i obavijestimo ih o svim događajima“, stoji u saopštenju Prijedorčana.
Još se navodi da su u napadu najžešći bili igrači domaćih i ljudi koji rukovode klubom iz Gacka:
„U ovom ‘linču’ prednjačili su igrač domaćih Krsto Perović i sekretar Mišo Rončević, kao i trener i svi ostali igrači domaćeg tima. Ovom prilikom zahvaljujmo generalnom sekretaru FSRS Rodoljubu Petkoviću na intervenciji i zalaganju da nam se obezbijedi i minimum uslova za igru. Samu utakmicu ne treba puno komentarisati jer smo na teren izašli sa mislima kako sačuvati i izvući živu glavu. Naravno, osim grube igre domaćih bili smo konstantno izloženi psovkama i provokacijama. Čak i poslije utakmice Gačani su nas gađali flašama i kamenjem, a sva sreća je što niko nije povrijeđen. Postavlja se pitanje ko i čemu uči mlade sportiste u Gacku? Ovo vjerovatno nije prvi put da se nešto slično dešava u Gacku i smatramo da je potrebno drastično kazniti kako klub, tako i pojedinačno sve vinovnike ovih nečasnih radnji, a sve u interesu regularnosti prvenstva“, piše u saopštenju koje je izdao Upravni odbor FK Rudar Prijedor.
Gačani bez komentara
U Fudbalskom klubu Mladost iz Gacka juče nisu htjeli da se oglašavaju u javnost na optužbe iz Prijedora. Sekretar kluba Mišo Rončević istakao je da će u toku današnjeg dana uprava kluba zauzeti stav o prozivkama iz tabora lidera šampionata Republike Srpske.
Cvijeće kao uvod
Prije utakmice kapiten Gačana Velibor Vasiljević uručio je gostima buket cvijeća i čestitao im ulazak u Premijer ligu BiH, iako to „rudari“ matematički još nisu obezbijedili. Poslije susreta gostujući igrači se nisu istuširali u prostorijama Mladosti, sjeli su u autobus i čekali da se završi zvanični zapisnik.

Rezultati 27. kola
GRADIŠKA: Kozara – Sloboda 2:1, VIŠEGRAD: Drina HE – Glasinac odgođeno, PRNJAVOR: Ljubić – Radnik 4:3, ŠAMAC: Borac – Proleter 3:0, DOBOJ: Sloga – BSK 2:0, GACKO: Mladost – Rudar Prijedor 3:0, FOČA: Sutjeska – Famos 0:2, BRČKO: Jedinstvo – Drina (Z) 2:2.

Plasman
1. Rudar P. 57, 2. Kozara 51, 3. Radnik 46, 4. Proleter 41, 5. Drina (Z) 38, 6. BSK 37, 7. Sutjeska 36, 8. Mladost 36, 9. Borac (Š) 35, 10. Sloga 35, 11. Ljubić 34, 12. Famos 33, 13. Drina HE 33, 14. Sloboda 30, 15. Jedinstvo 30, 16. Glasinac 28.

Parovi 28. kola
U 28. kolu, koje se igra u srijedu, 27. maja, od 17 časova sastaju se: NOVI GRAD: Sloboda – Jedinstvo, ZVORNIK: Drina – Sutjeska, ISTOČNA ILIDŽA: Famos – Mladost, PRIJEDOR: Rudar Prijedor – Sloga, BANJA LUKA: BSK – Borac, TESLIĆ: Proleter – Ljubić, BIJELJINA: Radnik – Drina HE, SOKOLAC: Glasinac – Kozara.
Glas Srpske

Comments are closed.