Porazi kadeta i kadetkinja Huntersa na gostovanju u Aleksandrovcu

Ekipe kadeta i kadetkinja KK „Hunters“ Prijedor gostovale su u Aleksandrovcu kod vršnjaka iz KK „Igokea“ te su doživjeli poraze.

Kadeti – IGOKEA : HUNTERS 55:52 (10:17, 12:11, 11:14, 22:10)

Loš pristup igri, nepoštovanje dogovorenog, pogotovo u odbrani, doveo je do ovog poraza. Iako su cijelu utakmicu kadeti „Huntersa“ kontrolisali rezultat i bili u prednosti, domaćini su bili uporni, prvi put 3 minute prije kraja preuzimaju vođstvo zahvaljujući početničkim greškama mladih Prijedorčana. U toku cijele utakmice najveći problem je predstavljao šut protivnika (10 pogodaka za 3 poena), ali i loše građenje u odbrani što su domaćini koristili za druge pa čak i treće napade.

U nastavku takmičenja kadeti „Huntersa“ se sastaju sa dobrom ekipom „Servitium“ iz Gradiške, te ukoliko dođe do opuštanja kao u prethodnim utakmicama, bolji rezultat se ne može očekivati. Prijedorčane takođe očekuje i odgođena utakmica protiv ekipe „Rookie“ Banjaluka.

Tabela – 4.kolo:
1. IGOKEA 7
2. ROOKIE (-1) 6
3. TOP BASKET 6
4. HUNTERS (-1) 4
5. SERVITIUM (-1) 4
6. UNA (-1) 3

Kadetkinje – IGOKEA : HUNTERS 71:24 (22:2, 20:10, 14:9, 15:6)

S obzirom da su u prethodnoj utakmici obezbjedile 2. mjesto i plasman na Final 4 RS, kadetkinje KK „Hunters“ nisu ozbiljno pristupile utakmici protiv najbolje ekipe lige. Opuštanje od samog početka zajedno sa zonskim presingom domaćina, dovelo je do velike prednosti i pitanje pobjenika je veoma brzo riješeno. Ipak, sve čestitke mladim košarkašicama iz Prijedora koje su u ovoj sezoni izborile najbolji rezultat u mlađim kategorijama u košarci u našem gradu. Srećno im bilo na završnom turniru za prvaka RS.

Tabela – konačna:
1. IGOKEA 16
2. HUNTERS 13
3. ORLOVI 10
4. KOZARA 9
5. MLADOST MG 9

Sljedećeg vikenda sa takmičenjem počinju i najmlađe djevojčice, tj. selekcija pionirki. U ligi, pored KK „Hunters“ Prijedor, učestvuju: KK „Kostajnica“ (1.kolo), KK „Igokea“ Aleksandrovac, ŽKK „Orlovi“ Banjaluka, KK „Feniks“ Banjaluka, ŽKK „Sloboda“ Novi Grad.

Tekst i foto – KK „Hunters“ Prijedor i GradPrijedor.com

Comments are closed.