Potresi u Rudar Prijedoru: Majkić otišao poslije sedam dana

rudarprijedor

Predsjednik Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Dalibor Majkić samo nedjelju dana nakon što ga je Skupština ovog sportskog kolektiva imenovala na pomenutu funkciju, podnio je ostavku na sjednici Upravnog odbora.

– Zbog privatnih obaveza, ali i zbog činjenice da se neke stvari nisu poklopile u ovom trenutku, riješio sam da se povučem. Ostajem do Skupštine i dalje da obavljam dužnost, a želio bih da i dalje budem član UO. Vjerujem da se u ostvarenju zacrtanih ciljeva kluba ništa neće promijeniti – objasnio je Majkić.

Tako su, ostavkom Majkića, pomalo u sjenci ostali izbori Uprave za još dvije odgovorne funkcije, čime je konačno zaokružena cjelina koja se odnosi na ukupnu organizaciju odnosa svih struktura „rudara“ sa Sane.

– Dosadašnji direktor Ognjen Hrnjak, takođe je podnio ostavku, a na njegovo mjesto došao je Vukašin Đaković. Imenovan je i sportski direktor, a kao što je i najavljeno, to je nekadašnji fudbaler Žarko Mandić – naglasio je Majkić.

Još uvijek je nepoznato kada će predsjednik Skupštine Božo Grbić okupiti njen saziv (broji 37 delegata), jer, kako ističe, uvažavajući odluku Majkića, klub može nesmetano da funkcioniše.

– Obavićemo ovih dana razgovore sa predstavnicima delegacija sponzora. Vidjećemo kakvo će „peglanje“ uslijediti po pitanju članstva u najužem rukovodstvu, ali je izvjesno da težimo ka podmlađivanju kadrova. Potrebno je uskladiti te želje, ali najvažnije je da igrački pogon radi svoj posao, da smo obavili sve potrebne radnje u vezi sa takmičenjem u elitnom bh. društvu – konstatovao je Grbić.

Na radost navijača Rudar Prijedora klub još nije stavio tačku na pregovore oko ostanka prošle sezone prvog strijelca u šampionskoj sezoni u Prvoj ligi Siniše Radoje.
– Postoji velika mogućnost da ostanem. Spreman sam za nastavak saradnje i vjerujem da ćemo postići dogovor oko detalja, koji nije finansijske prirode – potvrdio je Radoja.

Autor: Nenad Đerić – Glas Srpske

Comments are closed.