Predsjednik Rudara podnio ostavku

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Drago Milošević podnio je u petak ujutro ostavku na ovu funkciju, a njeno povlačenje je uslovio odlaskom direktora „rudara“ Milenka Jankovića.
– Istina je, podnio sam uslovnu ostavku. Napisao sam da smatram da direktor Milenko Janković treba da ode s funkcije jer je u ratu s navijačima, administracijom kluba, igračima… Ne želim više da smetam u ovakvoj situaciji. U četvrtak smo imali burnu sjednicu Upravnog odbora. Plašim se da će klub ispasti u Drugu ligu, a ja ne želim da učestvujem u tome – istakao je Milošević.
Do sada prvi čovjek kluba je dodao i ovo:
– Napisao sam da ću ostati ako žele klubu dobro, ako ne, ostaviće direktora na funkciji, a ja ću se vratiti kada budem trebao za plasman u Evropu. Osim toga, pojavili su se mnogi saboteri i šverceri koji žele da prodaju utakmice. To nikada nisam radio, niti ću ikada. U ovoj situaciji treba biti mudar da ne ispadnemo u Drugu ligu.
Direktor kluba Milenko Janković istakao je da „razumije zbog čega je Milošević odstupio“.
– On je izuzetno fer čovjek, ali se ne snalazi najbolje u datim situacijama. Svakome ću reći ono šta mislim i kako vidim rješavanje problema uz argumente. Prije svega želio sam da klupska kasa bude transparentnija i da stanje isplata bude jasnije. Nije vrijeme za improvizaciju, pogotovo ne u ovom sektoru. Osim toga, u današnje vrijeme krize teško se boriti sa klubom i mislim da je Milošević našao mene kao dežurnog krivca kako bi najlakše odstupio u trenutku kada mnogi klubovi imaju problem s finansiranjem – rekao je Janković.
Prvi operativac premijerligaša iz grada na Sani dodao je da je haos u klubu isplaniran.
– Ne slažem se s mnogim stvarima kako se rade, na to sam upozoravao i želio da sredimo stanje i da imamo jasne odnose. S navijačima smo imali dogovor u vezi sa ulaznicama, ali na takav način ne možemo više da radimo. Tačno treba da se znaju sve stvari, a koliko god sam se trudio i radio, uvijek sam bio dežurni krivac. Mislim da je predsjednik Milošević vidio da sve teže prati napredak kluba i zato je podnio ostavku, ali je u meni našao razlog, što je potpuno kriva adresa jer se ističu nekakvi sukobi koji zapravo i nisu sukobi već sređivanje stanja u klupskom personalu – rekao je Janković.
Loša situacija u Upravnom odboru i besparica manifestovali se i na igrače Rudar Prijedora, koji su u subotu izgubili na „Koševu“ od Sarajeva 1:5.
– Na igračima se osjetila posljedica loših međuljudskih odnosa u klubu, ali se nadam da ćemo vrlo brzo konsolidovati redove i oporaviti se od visokog poraza u Sarajevu – rekao je trener Boris Gavran i dodao:
– Bio je primjetan izostanak Aleksandra Kikića i Saše Kovačevića, koji su glavni igrači u organizovanju naših i razgrađivanju protivničkih akcija.
U 20. minutu trener Gavran je izveo iz igre najboljeg strijelca Mirzu Džafića, a o tom potezu je rekao sljedeće:
– Promašio je nekoliko šansi i protiv Slavije i protiv Sarajeva. Na moju reakciju s klupe njegov potez je bio neprimjeran, ne želim da bilo ko ruši moju devizu red, rad i disciplina. Povukao sam ga iz igre. Vrlo brzo je shvatio da je napravio grešku i izvinio se.
Glas Srpske

Comments are closed.