Predstavljamo: Streličarski klub „Kozara“ Prijedor – Zapaženi rezultati na međunarodnim takmičenjima

Mnogi Prijedorčani i ne znaju da u našem gradu postoji Streličarski klub „Kozara“. Članovi ovog kluba u posljednje vrijeme redovno odlaze na međunarodna takmičenja i postižu zaista solidne rezultate, s obzirom da se radi o „skupom“ sportu za koji su potrebna značajna ulaganja.

Predsjednik Streličarskog kluba „Kozara“ Prijedor je Zoran Radonjić, njegov zamjenik je Dragan Berić dok je sekretar kluba Tomislav Gašić. Njih trojica su ujedno i prvi prijedorski takmičari u ovom olimpijskom sportu.

Sekretar „Kozare“ Tomislav Gašić potvrdio nam je da klub nema trenera a da su svi, do sada postignuti rezultati, plod entuzijazma članova kluba.

„Veliku zahvalnost dugujemo Medicinsko – tehnološkoj i građevinskoj školi Prijedor i njenom direktoru Milenku Kosiću, našem najvećem sponzoru koji je klubu bez ikakve nadoknade ustupio prostorije za održavanje treninga. Zahvaljujemo se i OŠ Jovan Cvijić u Brezičanima i njenom direktoru jer smo u sali te škole, takođe bez ikakve nadoknade, održavali treninge“, rekao je Gašić dodajući da na takmičenjima učestvuju u kategorijama standardnog i olimpijskog luka.

U nekoliko proteklih mjeseci Streličarski klub „Kozara“ je učestvovao na takmičenjima u Hrvatskoj i BiH gdje je ostvario dobre rezultate sa nekoliko oborenih BiH državnih rekorda.

Rezultati:

U kategoriji standardnog luka
Zoran Radonjić – I mjesto u Sisku (HR) – 11.12.2011. godine, – BiH državni rekord 2x18m
Dragan Berić – II mjesto u Konjščini (HR)-26.08.2012. godine, – BiH državni rekord 2X40m

Na zadnjem takmičenju SK „Katarina Zrinska“ u Čakovcu, (HR) 25.11.2012. godine:
U kategoriji standardni luk
Dragan Berić – I mjesto – FITA 2x18m

U kategoriji olimpijskog luka
Tomislav Gašić – XII mjesto (najbolje plasirani takmičar iz BIH) Banja Luka (Državno i međunarodno takmičenje) 18.11.2012. godine, FITA 2x18m
Tomislav Gašić – XIII mjesto (najbolje plasirani takmičar iz BIH) Čakovec (HR) 25.11.2012. godine, FITA 2x18m u veoma jakoj međunarodnoj konkurenciji.

Treba napomenuti da se u kategoriji olimpijskog luka tek očekuju bolji rezultati s obzirom da takmičari sada koriste lošu opremu, a u planu je, u skladu sa finansijskim mogućnostima, nabavka nove i bolje opreme.

Na gore pomenutim takmičenjima u ovom olimpijskom sportu konkurencija je bila veoma jaka, a učestvovalo je mnogo takmičara sa boljom opremom.

Naredno takmičenje na koje odlaze članovi Streličarskog kluba „Kozara“ je 16.12.2012. godine u Varaždinu (Hrvatska).

Ukoliko smo Vas barem malo zainteresovali za streličarstvo i imate želju da se oprobate u ovom sportu, dodatne informacije o klubu i treninzima možete dobiti putem e-maila radonjic075@gmail.com i gasictomislav@yahoo.com .

Comments are closed.