Prelazni rok u klubovima FSP Prijedor

I ovog ljeta bilo je prelazaka u klubovima na teritoriji Fudbalskog saveza područja Prijedor, izuzimajući premijerligaša BiH Rudar Prijedor i prvoligaša Republike Srpske novogradsku Slobodu, popriličan promet zabilježen je u Ravni iz Međeđe, dojučerašnjem članu „Zapadne“ grupe drugoligaške konkurencije Srpske.

U Ravan su stigli: Slobodan Karan, Slađan Lukić, Duško Pekić (Radnik, Kozarska Dubica), Siniša Gašić (Moštanica, Božići), Lukijan Tišma (Borac, Kozarska Dubica) i Slobodan Bakić (Potkozarje, Kozarska Dubica), a registrovani iz sopstvenih kadrova Saša Jerinić i Marko Mirić.

S druge strane u dubički Borac otišli su Bojan Utješinović i Goran Brkić, a Vladimir Aralica otišao u OFK Željezničar iz Ravnica. Borac je, pored Utješinovića i Brkića, angažovao još Đorđa Zavišića (Knežopoljac, Knežica), Dejana Pekića (Rudar Prijedor) i Žarka Bakića (Naprijed, Banjaluka), a vrijedi napomenuti da ga je, pored Tišme, napustili Nemanja Trkulja (OFK Željezničar) i Besim Ibričić, koji je prešao u Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

Omarsku je pored povratnika iz novogradske Slobode Marka Kolundžije i Borislava Grahovca (Rudar Prijedor), takođe kratko vrijeme igrača „crvenih“ sa stadiona „Mlakve“, pojačao Vlastimir Mikanović iz Trnopolja.

Boje Radnik Urija braniće golman Zoran Rodić, Vedran Banović i Stefan Štrbac, mladići iz Rudar Prijedora, kao i Perica Pantoš i Aleksandar Karanović iz prošlosezonskog regionalnog ligaša, prijedorske Gomjenice.

U OFK Brdo su „na kaljenje“ došli Nemanja Marinović i Aleksandar Babić (Rudar Prijedor), a u borbi za opstanak u novom društvu, regionalnom stepenu nadmetanja, gdje će prvi put igrati, pokušaće da mu pomognu Adnan Tičević (Berek 1975, Prijedor), Boško Banović (Kozara, Donji Orlovci), Danijel Gavranović (Jablanica-Standard), Dejan Zmijanjac (Iskra, Bugojno), Asmir Brkić (Podgrmeč, Sanski Most).

Novajlije Plameni iz Donjeg Vodičeva su Dinko Mustić (Partizan, Kostajnica), Nikola Kostadinović (Slaven Dobrljin) i Jovica Gavrilović (Radnik Kozarska Dubica), a iz Slobode su došli Milan Đurašinović, te Gojko i Miloš Vuković.

Rudaru iz Blagaja pristupili su: Ratko Bijeljac (Sloboda), a iz drugog novogradskog kluba Lokomotive Almir Osmanović, Semir Smajlagić, Almir Bosnić, Ahmedin Dedić, Nermin Cinac i Safet Elijazović.

Slaven iz Dobrljina dobio je dva vrijedna pojačanja, jer će ga u narednoj sezoni predvoditi legendarni fudbaler Slobode, veteran Drago Ivančević, kao i daroviti čuvar mreže ponikao u pomenutom klubu sa tradicijom dugom 102 godine, Elvis Musić, koji je nosio dres blagajskog Rudara, dok će u Svodni afirmaciju potražiti Marko Babić(Sloboda), braća Srđan i Slobodan Đukanović iz Rudar Prijedora.

Uz Aralicu i Trkulju u OFK Željezničar su još došli: Bojan Zdijelar (Sloboda), Nemanja Vujatović (Partizan), Miodrag Babić (Plamen), Nikola Kesić (Berek 1975) i Radoslav Butković, čiji je dosadašnji klub bio Podgrmeč iz Oštre Luke.
GradPrijedor.com i Nenad Đerić

Comments are closed.