Prijateljski susret: Svodna – Rudar Prijedor 0:4 (0:3)

Fudbaleri Rudar Prijedora uveličali su u subotu svečanost u Svodni kod Novog Grada i odigrali prijateljsku utakmicu protiv istoimenog četvrtoligaša Republike Srpske.

Izabranici trenera Velimira Stojnića potvrdili su ulogu favorita i u fer i sportskoj utakmici slavili su rezultatom 4:0 (3:0). „Rudari“ su igrali bez nekolicine standardnih prvotimaca koji su ujutro odradili trening.

Svečanu vrpcu pri otvaranju stadiona presjekla je načelnica opštine Novi Grad Snježana Rajlić koja je tom prilikom istakla:

– Ovo je veliki dan za nas, za sve Svođane i prijatelje sporta. Poslije četiri godine podstanarstva konačno u našem mjestu imamo fudbalsko igralište. Uz velike napore i entuzijazam došli smo do ovog istorijskog dana i svi zajedno možemo da budemo srećni.

Ona je rodom iz Svodne, a kako je najavljeno uskoro će na ovom terenu, čiju izgradnju su pomogli i Vlada Republike Srpske, odnosno opština Novi Grad i donatori, zasijati i reflektori. Poslije utakmice u prostorijama mjesne osnovne škole nastavljeno je druženje uz iće i piće.

– Hvala rukovodstvu, trenerima i igračima Rudar Prijedora koji su odvojili vrijeme da uljepšaju ovaj naš praznik i dođu na zvanično otvaranje našeg stadiona. Nastavićeno prijateljske i sportske odnose sa „rudarima“, a mi ćemo poslije četiri sezone konačno kao domaćini igrati na našem terenu – istakao je predsjednik FK Svodna Mladen Lajšić koji je zajedno sa trenerom Prijedorčana Velimirom Stojnićem zajedno igrao u banjalučkom BSK-u.

Svodna – Gledalaca: 200.
Sudija: Duško Joškić (Prijedor).
Strijelci: 0:1 Kokanović u 5, 0:2 Kecman u 23, 0:3 Vranešević u 29, 0:4 Karalić u 59. minutu.

SVODNA:
Štikovac, Bogun (od 59. Trbojević), Ješić. Janjetović (od 46. Taborin), Babić, M. Gojić (od 59. A. Aleksić), Sl. Đukanović (od 46. Čarakovac), A. Gojić (od 68. Mrkela), Ivelić (od 59. Sr. Đukanović), Savanović, P. Aleksić. Trener: Dejan Marjanović.

RUDAR PRIJEDOR:
Bodiroga (od 46. Nikolić), Šodić, Puljić, Bajalica, Kotaran, Kokanović, Sakan, Kecman (od 63. Miodragović), Vranešević, Karalić, Vuković.
Trener: Velimir Stojnić.

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.